لزوم حمایت از توسعه گردشگری روستایی و ایجاد موزه فرش بیجار | ایران مدلبز

لزوم حمایت از توسعه گردشگری روستایی و ایجاد موزه فرش بیجار | ایران مدلبز
🔹شعار مجله سلامت و پزشکی ایران مدلبز🔹
⚕️ ایران مدلبز؛ پلی بین دانش پزشکی و زندگی روزمره ⚕️
Thursday, 17 July , 2025
امروز : پنج شنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
شناسه خبر : 42427
خانه » گردشگری سلامت تاریخ انتشار : 17 جولای 2025 - 18:11 | 8 بازدید | ارسال توسط :

لزوم حمایت از توسعه گردشگری روستایی و ایجاد موزه فرش بیجار

بیجار– مشاور وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر مطالعات، برنامه‌ریزی و آموزش گردشگری کشور گفت: حمایت از توسعه گردشگری روستایی و ایجاد موزه فرش بیجار ضروری است.

لزوم حمایت از توسعه گردشگری روستایی و ایجاد موزه فرش بیجار

به گزارش خبرنگار مهر، ولی تیموری پیش از ظهر پنج‌شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان بیجار که با حضور معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور برگزار شد، اظهار کرد: تنوع فرهنگی موجود در شهرستان بیجار ظرفیت ارزشمندی برای توسعه گردشگری محسوب می‌شود.

وی افزود: سیاست ما توسعه متوازن گردشگری در سراسر کشور است و مناطقی که تاکنون سهم کمی از گردشگری داشته‌اند، در اولویت قرار دارند. در برخی مسیرها، حتی فراتر از انتظار ما، اقدامات خوبی انجام شده و شاهد ایجاد زیرساخت‌ها و مرمت اماکن تاریخی با اعتبارات ملی و استانی بوده‌ایم.

تیموری با تأکید بر نقش مهم بخش خصوصی در ایجاد تأسیسات گردشگری، گفت: برخلاف سایر حوزه‌ها، ایجاد تأسیسات گردشگری کاملاً وابسته به حضور بخش خصوصی است و ما در این زمینه هیچ محدودیتی برای صدور مجوز یا حمایت نداریم.

وی ادامه داد: در حوزه گردشگری روستایی نیز توسعه زیرساخت‌ها یکی از سیاست‌های جدی وزارتخانه است. ما از دو محل تسهیلات حمایتی ارائه می‌کنیم؛ یکی از محل اعتبارات توسعه روستایی با نرخ بهره پایین سه درصد و دیگری از محل صندوق توسعه ملی که در آن هیچ‌گونه محدودیتی برای پرداخت تسهیلات نداریم. البته برخی بانک‌ها ممکن است محدودیت‌هایی در زمینه ضمانت‌نامه‌ها داشته باشند، اما نقش ما کاملاً حمایتی است.

لزوم حمایت از توسعه گردشگری روستایی و ایجاد موزه فرش بیجار

بیجار نیازمند ۸ میلیارد تومان برای تکمیل کمپ گردشگری است

در ادامه این جلسه، منصور مهرزاد، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی شهرستان بیجار گفت: شهرستان بیجار دارای ۶۰۰ اثر تاریخی است که تاکنون ۲۴۰ اثر آن در فهرست آثار ملی ثبت شده‌اند، یعنی حدود ۲۰ درصد از آثار ملی استان در این شهرستان قرار دارد.

وی افزود: در سال‌های گذشته اماکنی چون امامزاده حمزه عرب، بازار بیجار، تیمچه‌ها، پل و قلعه صلوات‌آباد، مسجد خسروآباد گروس، امامزاده عقیل یاسوکند، ساختمان خان‌احمدی و برج‌های تاریخی این منطقه مرمت و ساماندهی شده‌اند. اما با توجه به ماهیت مستمر مرمت آثار تاریخی، سالانه حداقل ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

مهرزاد ادامه داد: برای تکمیل کمپ‌های گردشگری صلوات‌آباد و غم‌چای نیز به اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد تومان نیاز است که از محل اعتبارات ملی باید تأمین شود، چرا که سهم استان تنها حدود ۲ میلیارد تومان خواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان با اشاره به وضعیت صنایع دستی شهرستان بیجار گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته به دلیل یک پرونده قضائی، ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات استانی برداشت شد که بخش قابل توجهی از آن مربوط به بیجار بود و ما نتوانستیم این خسارت را جبران کنیم.

وی با انتقاد از وضعیت بلاتکلیف موزه فرش بیجار افزود: موزه فرش یکی از پروژه‌هایی است که سال‌هاست در استان معطل مانده و به صراحت باید بگویم که دیگر امیدی به تحقق آن نداریم. این موزه که قرار بود محل نگهداری چهار قطعه فرش نفیس تاریخی باشد، به دلیل نبود اعتبارات کافی، عملاً متوقف شده و اگر قرار باشد با اعتبارات استانی پیش برود، بیش از ۸۰ سال طول خواهد کشید.

مهرزاد تأکید کرد: برای اجرای این پروژه حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که فقط از محل اعتبارات ملی امکان‌پذیر است. این موضوع باید در سطح وزارتخانه یا مجلس مطرح و پیگیری شود.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد موزه در شهرستان‌های بیجار و سقز گفت: شهرستان سقز نیز با سابقه باستانی غنی و آثار کشف‌شده فراوان، فاقد موزه است؛ در حالی‌که آثار آن زینت‌بخش موزه‌های مهم جهان هستند. انتظار داریم به برکت این سفر، پروژه‌های موزه بیجار و سقز آغاز شود تا بخشی از نیازهای فرهنگی و هویتی استان کردستان برطرف شود.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.