خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: همجواری جنگل و آب در کنار یکدیگر قاب بسیار زیبایی را میسازد و زدن به دل جاده و رسیدن به این قاب حس و حال بینظیری دارد که گردشگران یک روز به یادماندنی از این منطقه جذاب و دیدنی را فراموش نمیکنند
تعداد کثیر این تالابها در شهرستان بابل و به ویژه در محدوده شهری آن باعث شد تا بابل به شهر تالابهای ایران معروف شود.
تالاب نیلوفر آبی با گستردگی ۳۶ هکتاری و همچنین تالاب لنگر یکی از منابع زیبای خدادادی، بکر و منحصر به فرد در کشور ایران است؛ یکی از زیباییهای تالاب نیلوفر آبی بابل سه قلو بودن آن است.
این تالاب در سه قطعه آب بندان واقع شده که زمینهای کشاورزی سه منطقه حاجی کلاً، حیدر کلاً، حمزه کلاً را آبدهی میکند.
گلهای زیبایی در این تالاب با گستردگی ۳۶ هکتاری رشد میکنند وتالابها ظرفیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر هستند هر چند مسئله مهم اول حفظ وظیفه ذاتی این تالابها است که لزوم توجه مسئولان ذی ربط را میطلبد.
بابل علاوه بر تالاب جاذبههای بکر و رویایی دیگر هم دارد که مقصد بسیاری از مسافران بهاری است.
سد شیاده
این منطقه زیبا و دیدنی در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی بابل واقع شده و سد بر روی رودخانه چلیم یکی از سرشاخههای رودخانه بابلرود در روستای شیاده و در بخش بندپی غربی این شهرستان بسته شده است.
منطقه بکر سد شیاده به دلیل دارا بودن آب و هوای مساعد و وجود جنگل در چهار سوی خود، مکان مناسبی برای پیاده روی، برگزاری اردوهای یک روزه سیاحتی، صعود به ارتفاعات نزدیک سد شیاده، کشتی لوچو، ماهیگیری و قایقرانی است که جذابیتهای طبیعی این منطقه علاقه و رغبت دیدار مجدد مسافران و گردشگران را از این منطقه افزایش میدهد.
این مکان علاوه برایام عید نوروز و تابستان در روزهای تعطیل معمولی نیز شاهد حضور جمع زیادی ازخانواده ها از هر قشر است که استفاده از این فضای مناسب برای ایجاد نشاط و روحیه را انتخاب میکنند.
سقاتالار شیاده و پوشش گیاهی و جنگلهای زیبا در کنار سد زیبای روستای شیاده ورود و بازدید گردشگران و مسافران را نیز چند برابر کرده است. هم اکنون این سد در ایام تعطیلات و آخر هفتهها بیش از دو هزار گردشگر دارد.
ارتفاع سد شیاده از زمین ۲۰ متر میباشد؛ پوشش جنگلی در دور تا دور این سد، جاذبه گردشگری سد شیاده را چند برابر کرده است.
زمینه ماهیگیری برای مسافران که قلاب و وسایل ماهیگیری به همراه دارند در این سد آماده است و مسافران میتوانند به عنوان یک ورزش و تفریح در مکان سد شیاده به ماهیگیری بپردازند.
سقاتالار شیاده مربوط به اواخر دوره قاجاریه در روستای شیاده ساخته شده از چوب با نقش و نگارهای زیبا با اشعار مذهبی جلوه خاصی به این مکان تاریخی داده که مسافران و گردشگران با حضور دراین روستا از این فضا بی بهره نخواهند ماند.
پارک جنگلی بابلکنار
پارک جنگلی بابلکنار دارای ۷۶۰ هکتار مساحت میباشد. در فاز اول این پروژه ۴۰ هکتار آن به بهره برداری رسیده است. پارک جنگلی طبیعت بابلکنار از سوی معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی شد این پارک زیبا جز محدودهی جنگلی روستای درونکلا شرقی است.
در دل این پارک دهکده ای کوچک قرار دارد با نام بزچفت. طبیعت بابلکنار با دارا بودن مساحتی بیش از ۷۱۶ هکتار و وجود چشمهای کوچک در دل خود و انبوه درختان زیبا و سایر امکانات گردشگری همچون امکانات بسیار خوب و وسیع این محیط طبیعی از جمله راه و جاده آسفالت، وسایل بازی کودکان، آبخوریهای بهداشتی، آلاچیق، سرویسهای بهداشتی، نمازخانه و… طی چند سال به مکانی شناخته شده در استان مازندران و حتی خارج از آن تبدیل شده که با آمدن فصل بهار و تابستان انبوه مسافران و گردشگران را روانه منطقهی تفریحی توریستی و کوهپایه ای بابلکنار زیبا میکند.
پل محمدحسن خان
پلی قدیمی مربوط به سده ۱۲ هجری قمری بر روی رودخانه بابلرود شهرستان بابل استان مازندران میباشد.
این پل از آثار دوره قاجاریه است که به جای پل قدیمیتری ساخته شدهاست. به نوشته تاریخ بیهقی، در دوره غزنوی در این محل پلی چوبی وجود داشتهاست، که به نوشته تاریخ طبرستان ابن اسفندیار، بعدها به دستور نصیرالدوله شاه غازی (۵۵۸-۵۳۶ ه. ق.) «زر به خروارها ریخته شد و پارو در میان زد و … پلی از خشت و آهک بنا کردند».
این پل در ۲ کیلومتری مرکز شهر بابل و در جنوب قرار دارد و اطراف آن متشکل از ۵ محله شامل شهرک شهید چمران، شهرک فرهنگیان، محله سرپل محمدحسنخان بخش دو و سه و محله سرپل محمدحسنخان بخش مرکزی است.
شهرستان بابل دارای ۱۹۶ آثار تاریخی است که از این تعداد ۸۶ اثر ثبت ملیشده و ۱۱۰ اثر حفاظتی (تاریخی ولی بدون ثبت ملی) است، همچنین در شهرستان بابل ۵۳ تپه وجود دارد که ۶ تپه ثبت شده و ۴۷ تپه حفاظتی است.