امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Wednesday, 2 July , 2025
امروز : چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 38888
  پرینتخانه » اخبار سلامت استان‌ها تاریخ انتشار : 29 ژوئن 2025 - 15:10 | 3 بازدید | ارسال توسط :

معاون سازمان بهزیستی: کمپ ماده ۱۶ دیگر اولویت نیست؛ تقویت مراکز صیانتی

قزوین- معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه مطابق سیاست‌های دولت، افزایش ظرفیت ماده ۱۶ در دستور کار سازمان قرار ندارد ما سهم اعتبارات ملی برای مراکز صیانت افزایش یافته است.

معاون سازمان بهزیستی: کمپ ماده ۱۶ دیگر اولویت نیست؛ تقویت مراکز صیانتی

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن موسوی چلک در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین که پیش از ظهر یکشنبه در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه، به موضوع اورژانس اجتماعی، تأمین نیروی انسانی، زیرساخت‌ها و منابع به‌خوبی پرداخته شده است و اعتقاد داریم هرچه این اورژانس توسعه یابد، مداخلات قضائی و پلیسی کاهش خواهد یافت.

وی افزود: در این برنامه کاهش ۵۰ درصدی جرایم و آسیب‌های اجتماعی هدف‌گذاری شده که تحقق آن بدون توسعه مراکز خدمات اجتماعی، از جمله اورژانس اجتماعی، امکان‌پذیر نیست.

معاون بهزیستی با اشاره به لزوم تقویت رویکرد محله‌محور بیان کرد: در سیاست‌گذاری‌های اخیر، تمرکز بر محلات به‌عنوان نقطه آغاز خدمات اجتماعی در اولویت قرار دارد. چنانچه برنامه‌ریزی بر مبنای ویژگی‌های هر محله انجام شود، دسترسی مؤثرتر و سریع‌تری به خدمات حاصل خواهد شد. در این مسیر، بهره‌گیری از ظرفیت مساجد و مشارکت تشکل‌های مردم‌نهاد نیز از سوی ریاست جمهوری مورد تأکید قرار گرفته است.

موسوی چلک در ادامه با انتقاد از واگذاری نامناسب مسئولیت ساماندهی ماده ۱۶ به سازمان بهزیستی گفت: تجربه سال‌های گذشته نشان داده که این ماده هم‌راستا با مأموریت‌های بهزیستی نیست. از همین رو، مطابق سیاست‌های دولت چهاردهم، افزایش ظرفیت ماده ۱۶ در دستور کار سازمان قرار ندارد و بهره‌گیری از منابع سایر نهادها مانند شهرداری‌ها مدنظر است.

وی با اشاره به مراکز صیانت از بهبودیافتگان خاطرنشان کرد: اگرچه بودجه عمومی رشد نداشته، اما سهم اعتبارات ملی برای مراکز صیانت در استان قزوین افزایش یافته است. با این حال، اعتقاد داریم تقویت مدیریت موردی معتادان می‌تواند تداوم درمان و خودداری از بازگشت به مصرف را تضمین کند، هرچند نمی‌توان به طور قطعی از بهبودی کامل سخن گفت.

معاون بهزیستی کشور شعار جهانی سال جاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر را «زندگی سالم، انتخاب آگاهانه» عنوان کرد و گفت: تمرکز ما در حوزه پیشگیری از سوءمصرف، به‌ویژه در میان نوجوانان و جوانان، بر محور این شعار است. برخلاف شعارهای پیشین که جنبه مقابله‌ای داشتند، شعار امسال رویکردی پیشگیرانه دارد.

وی در پایان با تأکید بر نقش کلیدی آموزش و پرورش در اجرای این رویکرد افزود: خانواده‌ها، مدارس و معلمان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و می‌توانند نقش مؤثری در ارتقای آگاهی عمومی درباره مضرات مصرف مواد ایفا کنند. از این‌رو، آموزش هدفمند به این گروه‌ها باید در اولویت قرار گیرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.