امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 29 April , 2025
امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 26169
  پرینتخانه » اخبار سلامت استان‌ها تاریخ انتشار : 29 آوریل 2025 - 8:24 | 2 بازدید | ارسال توسط :

جنگل‌های بلوط‌ اصفهان در محاصره آفات

اصفهان-رئیس اداره حفاظت منابع طبیعی اصفهان با اشاره به وجود آفاتی مانند کرم جوانه خوار بلوط و ابریشم باف ناجور در جنگل‌های زاگرسی استان، گفت: تاکنون بروز این آفات به مرحله بحرانی نرسیده است.

جنگل‌های بلوط‌ اصفهان در محاصره آفات

امین حافظی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تا امروز وضعیت آفت جوانه خوار بلوط در جنگل‌های زاگرسی غرب و جنوب غرب استان اصفهان مرحله بحرانی نرسیده است، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر بلوطستان‌های لرستان و چهارمحال و بختیاری به طور جدی درگیر آفت جوانه خوار بلوط شدند که هر ۲ استان همجوار محدوده جنگلی استان اصفهان هستند.

وی با اشاره به اینکه جنگل‌های زاگرسی استان اصفهان بیش از ۶۵ هزار هکتار وسعت دارد، افزود: ۴۰ هزار هکتار از این جنگل‌ها در شهرستان فریدون‌شهر و ۲۵ هزار هکتار در شهرستان سمیرم گسترده شده است.

وجود آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های فریدونشهر

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه در جنگل‌های شهرستان سمیرم آفت جوانه خوار نداریم زیرا گونه غالب این جنگل بلوط نیست، خاطرنشان کرد: در جنگل‌های فریدونشهر این آفت مشاهده شده چون گونه غالب بلوط بوده و این گونه میزبان آفت جوانه خوار است اما تا امروز وضعیت آفت جوانه خوار در استان اصفهان به صورت بحرانی نشده است که نیاز به مبارزه داشته باشد.

حافظی ابراز کرد: مدام به صورت روزانه و هفتگی در حال پایش جنگل‌های بلوط استان هستیم و اگر که جمعیت این آفت از یک حدی فراتر رود آن وقت باید زمینه مبارزه با این آفت فراهم شود اما تاکنون اقدامی به مقابله نداشتیم.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های بلوط وجود دارد اما جمعیت آن در حد بحرانی و به اصطلاح آستانه خسارت جنگل نیست که نیاز به مبارزه باشد.

بخش‌هایی از جنگل به صورت پراکنده درگیر آفت شده است

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان افزود: سطح درگیر این آفت در جنگل‌های بلوط اصفهان به صورت نقطه‌ای در چند بخش از جنگل پراکنده است و برای مثال به صورت تک پایه‌های درخت درگیر شده است در حالی که در جنگل‌های استان‌های مجاور درختانی مشاهده می‌شود که بر اثر طغیان این آفت هیچ برگ ندارد و انگار خشک شده و در شرایط بحرانی قرار می‌گیرند.

حافظی تصریح کرد: باید توجه داشت که آفت همیشه در جنگل‌ها و مراتع وجود دارد اما یک زمان می‌رسد که این آفت طغیان می‌کند و آن زمان باید با آفت مبارزه کرد اما در شرایط معمول نیاز به مقابله ندارد زیرا آن هم یک موجود زنده است و یک سیکلی را در طبیعت طی می‌کند اما جمعیت آن اگر به سمت بحرانی شدن پیش رفت آن زمان می‌بایست مقابله کرد که در استان اصفهان خوشبختانه وضعیت بحرانی نیست.

تغییر اقلیم دلیل اصلی بروز آفات در جنگل‌های زاگرسی

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل عمده که منجر به طغیان این آفت می‌شود شرایط اقلیمی است، هم گرمایش زمین و هم کاهش نزولات جوی اثر مستقیم بر بروز و طغیان آفت در جنگل‌های ما دارد در حالی که اگر بارش زیاد و پراکنش و برودت هوا مناسب باشد بی تردید این آفت نمی‌تواند به جنگل‌ها صدمه بزند.

حافظی افزود: اما زمانی که بارندگی کم و درختان ضعیف می‌شوند خاک، آن رطوبت را ندارد که درخت بتواند سریع خود را احیا کند و متأسفانه آفت آسیب می‌زند.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه راه حل مقابله با آفت جوانه خوار بلوط صرفاً محلول پاشی است، گفت: محلول دارای ترکیبات باکتریایی و سازگار با طبیعت است که صرفاً روی همان گونه خاص جنگلی تأثیر گذارند و لارو آفت را از بین می‌برند.

مقابله با آفت دارواش در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های اصفهان

حافظی همچنین به بروز سایر آفات در جنگل‌های زاگرسی استان بر اثر تغییر اقلیم نیز اشاره کرد و گفت: آفت‌های بسیاری در حوزه جنگلی داریم که با آنها مقابله می‌شود که از جمله آنها آفت دارواش است و سال گذشته در سطح ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های فریدونشهر که وضعیت بحرانی شده بود با این آفت مقابله و شرایط کنترل شد.

وی اضافه کرد: دارواش یک گیاه نیمه انگلی است که چند گونه جنگلی مانند گلابی، ارژن و کیکم میزبان این آفت هستند که روی پایه و ساقه گیاه قرار می‌گیرد و از مواد مغذی درختان و درختچه‌ها استفاده کرده و آنها را ضعیف می‌کند.

وجود کرم ابریشم‌باف ناجور در مرحله بحرانی نیست

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: همچنین آفت ابریشم باف ناجور را درجنگل های استان داریم که خوشبختانه جمعیت آن به حد خسارت زا نبوده است که مقابله کنیم.

حافظی اضافه کرد: در ۴۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرسی فریدونشهر وجود کرم ابریشم باف ناجور (بید کلی) یا آفت لورانتوس را به صورت لکه‌ای و پراکنده می‌توان دید و برای مثال در سطح یک هکتار ممکن است ۱۰ پایه آلوده داشته باشیم، پراکنده است اما پایش می‌شود و اگر یک حوزه بحرانی شود ما سریع مقابله خواهیم کرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.