به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمد مکی نیا رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خوزستان ظهر امروز دوشنبه در گفتگویی رسانهای با اشاره به اینکه حدود یک هزار مزرعه تکثیر و پرورش ماهیان پرورشی گرمابی فعال در خوزستان وجود دارد افزود: در این طرح همه مراکز تکثیر ماهیان گرمابی مورد پایش و مراقبت فعال و مزارع پرورشی زیرپوشش مراقبت غیرفعال قرار میگیرند.
وی گفت: عملیات میدانی بازدید از مزارع و مجتمعهای پرورش استان به طور مستمر انجام میشود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان دامپزشکی خوزستان ادامه داد: این طرح با هدف نظارت و ردیابی بیماریهای اخطار کردنی ماهیان گرمابی همچون بیماری KHV (کویی هرپس ویروس) و SVC ( ویرومی بهاره کپور ماهیان) و تشدید کنترل بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش آبزیان گرمابی خوزستان همچون سالهای قبل انجام خواهد شد.
وی گفت: ماهیان آلوده به ویروس KHV ، کاهش اشتها، شنای غیرعادی، فرورفتگی چشمها و افزایش تولید موکوس روی پوست و بالهها، تیرگی رنگ و «نکروز آبشش ها» را نشان میدهند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خوزستان عنوان کرد: رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی، تأمین بچه ماهی مورد نیاز از مراکز تکثیر مجاز و اخذ مجوزهای بهداشتی از سوی دامپزشکی یکی از مهمترین راههای کنترل و پیشگیری از بیماریهای آبزیان به ویژه بیماریهای ویروسی در صنعت پرورش آبزیان محسوب میشود.
وی از پرورش دهندگان و مسؤلین فنی بهداشتی در خواست کرد در صورت بروز هرگونه تلفات غیر عادی در ماهیان پرورشی سریعاً مراتب را به ادارات دامپزشکی شهرستان اطلاع رسانی نمایند.
بر اساس این گزارش،KHV یک بیماری ویروسی مختص ماهیان گرم آبی بوده و به طور طبیعی تنها از کپور معمولی و واریته های آن مانند ماهی کویی گزارش شده و عوامل مهمی مانند درجه حرارت آب، حدت ویروس، سن ماهی و شرایط آن، میزان تراکم ماهی در استخر و عوامل استرس زا از قبیل حمل و نقل، تکثیر و کیفیت پایین آب میتوانند در بروز بیماری نقش داشته باشد.