امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 1 July , 2025
امروز : سه شنبه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 37746
  پرینتخانه » سلامت زنان، زایمان و بارداری تاریخ انتشار : 22 ژوئن 2025 - 13:12 | 17 بازدید | ارسال توسط :

حملات پانیک تهدید کننده حیات نیست

روانپزشک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی گفت: حملات پانیک تهدید کننده حیات نیست و به صورت گذرا و موقت برطرف می شود.

حملات پانیک تهدید کننده حیات نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، فهیمه امیدی روانپزشک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی اراک، با اشاره به اینکه حملات پانیک به دنبال شنیدن یک خبر نگران کننده و در شرایط استرس و اضطراب رخ می‌دهد؛ گفت: تپش قلب، تنگی نفس، احساس تعریق و لرزش دست از جمله علائم هول و پانیک است که به صورت محدود شونده برطرف می‌شود و جای نگرانی ندارد.

وی افزود: در صورت دچار شدن به حملات پانیک لازم است تا فرد آرامش خود را حفظ نموده و از مراجعه غیر ضروری به بیمارستان‌ها جلوگیری نماید.

امیدی با تاکید بر رعایت رژیم غذایی و پرهیز از مصرف مواد کافئین دار در کنترل این حملات؛ ادامه داد: در صورت بروز بیش از حد حملات پانیک، اختلال در عملکرد روزانه و احساس ناامیدی بیش از حد، افسردگی، تحریک پذیری، عصبانیت و اختلال در خواب باید حتماً به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کرد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی اراک، راهکارهایی جهت پیشگیری و ارتقا سلامت روان در شرایط اضطرار و جنگ ارائه داد و خاطرنشان ساخت: حفظ آرامش، عدم سرکوب احساسات، انجام فعالیت‌های آرامش بخش اعم از ورزش کردن، شنیدن موسیقی، نوشیدن آب و …، داشتن خواب و استراحت کافی، حفظ ارتباطات اجتماعی می‌توانند تا حد زیادی در کنترل اضطراب و استرس کارآمد باشند.

وی کودکان، سالمندان و زنان باردار را جمعیت پرخطری دانست و بر حفظ حمایت عاطفی و روانی این سه گروه تاکیدکرد و ابراز داشت: کودکان نباید در معرض شنیدن اخبار باشند و باید به سوالات آنان در مورد جنگ ساده و شفاف پاسخ داد و از دادن اطلاعات خطرناک جلوگیری کرد و از آنجایی که کودکان احساسات را از ما الگو می‌گیرند، برای کنترل اضطراب در آنها باید ابتدا اضطراب را در خودمان کنترل کنیم.

امیدی افزود: جلوگیری از عدم انتقال اخبار منفی به مادران باردار، اطمینان از اینکه مراکز درمانی به صورت مستمر فعال هستند و حضور در کنار سالمندان و پرداختن به سلامت روحی و جسمانی این دو گروه پر خطر، از دیگر نکات حائز اهمیت در شرایط بحران است که لازم است اطرافیان به این نکات توجه ویژه ای داشته باشند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.