امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 29 April , 2025
امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 26216
  پرینتخانه » سلامت مردان تاریخ انتشار : 29 آوریل 2025 - 14:12 | 2 بازدید | ارسال توسط :

قوام حوزه علمیه قم بی‌تردید در سایه بارگاه حضرت معصومه(س) شکل گرفت

قم- مرجع تقلید شیعیان با تاکید بر اثرگذاری جوار حرم حضرت معصومه(س) در پیشرفت‌های علمی و فقهی حوزه‌های علمیه افزود: قوام و برکت حوزه علمیه قم، بی‌تردید درسایه این بارگاه ملکوتی شکل گرفته است.

قوام حوزه علمیه قم بی‌تردید در سایه بارگاه حضرت معصومه(س) شکل گرفت

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی پیش از ظهر سه شنبه در جلسه درس فقه خود که به مناسبت میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها برگزار شد، به تبیین ابعاد معنوی این مناسبت پرداخته و جایگاه والای آن حضرت را در منظومه کرامت اهل‌بیت علیهم‌السلام مورد تاکید قرار دادند.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به مقام ممتاز حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها در میان زنان اهل‌بیت علیهم‌السلام گفت: همه زنان مانند هم و همه مردان در یک سطح نیستند و حضرت معصومه (س) بانویی است که دست‌کم سه امام معصوم نسبت به ایشان اظهار ارادت و کرامت کرده‌اند و وجود زیارت‌نامه از امام معصوم برای این بانوی بزرگوار، که در آن به نسبت‌های مختلف ایشان با ائمه اطهار علیهم‌السلام اشاره شده، نشان‌دهنده جایگاه والای معنوی ایشان است و بیان سلام بر دختر امام، خواهر امام و عمه امام، بیانگر تجلی سه‌گانه کرامت در وجود آن حضرت است.

وی با تاکید بر اثرگذاری جوار حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها در پیشرفت‌های علمی و فقهی حوزه‌های علمیه افزود: قوام و برکت حوزه علمیه قم، بی‌تردید در سایه این بارگاه ملکوتی شکل گرفته است و بسیاری از آثار علمی و حرکت‌های فقهی از کنار مضجع نورانی ایشان آغاز شده و همچنان نیز تداوم دارد.

وی با اشاره به توصیه علما درباره توسل به حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها تاکید کرد: این بارگاه، بارگاه رحمت و فضیلت است و علما همواره توصیه می‌کردند که اگر وارد قم شدید، نخستین توسل خود را به حضرت معصومه (س) داشته باشید و ایشان به مرتبه‌ای از قرب الهی دست یافته‌اند که سه امام معصوم در شأن ایشان سلام داده‌اند.

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد»: امیدواریم به برکت وجود حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، نظام اسلامی و حوزه‌های علمیه همچنان در مسیر نورانی اهل‌بیت علیهم‌السلام باقی بمانند و از الطاف ایشان بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به شرایط دشوار کشور اظهار کرد: گرچه ایران درگیر مشکلات و مصیبت‌هایی است، اما پیوند عمیق مردم با اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام موجب تسکین این آلام می‌شود و این ارتباط نه تنها موجب آرامش بازماندگان و ارتقای مقام رفتگان می‌شود، بلکه برای کسانی که در بزرگداشت این مناسبت‌ها مشارکت دارند، منشأ هدایت و فیض معنوی است.

این مرجع تقلید با بیان اینکه شادی در مناسبت‌های اهل‌بیتی، شادمانی ولایی و نه صرفاً دنیوی است، افزود: این نوع شادمانی، دارای آثار باطنی و معنوی است که نصیب جامعه ولایی می‌شود و گرامی‌داشت میلاد حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها نیز از جمله این مناسبت‌هاست که آثار تربیتی و معرفتی عمیقی دارد.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به خاطره‌ای از دوران جوانی و تحصیل خود، گفت: در دوره‌ای که در تهران به درس خارج اشتغال داشتیم، از مرحوم آیت‌الله محمدتقی آملی درخواست کردیم که نوشته‌های علمی‌شان را برای یادگیری روش تقریرنویسی در اختیار ما قرار دهند و ایشان با بزرگواری پذیرفتند. نکته‌ای که در آن نوشته‌ها توجه مرا جلب کرد، این بود که در بالای تمام صفحات، جمله «بسم‌الله الرحمن الرحیم، یا صاحب‌الزمان ادرکنی» نگاشته شده بود؛ جمله‌ای که نشان از اتصال دائمی علما با اهل‌بیت و توسل به مقام ولایت دارد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.