امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 10 May , 2025
امروز : شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 28540
  پرینتخانه » دامپزشکی و دامپروری تاریخ انتشار : 10 می 2025 - 12:00 | 2 بازدید | ارسال توسط :

مبارزه با تب برفکی، اولویت اصلی دامپزشکی در سال جاری

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور به نقل از روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی، جلسه مدیران دامپزشکی استان با حضور دکتر سید سعید حسینی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، دکتر امجدی کارشناس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان دامپزشکی کشور، مدیرکل، معاونین و روسای ستادی و روسای شبکه‌های دامپزشکی شهرستان‌ها […]

مبارزه با تب برفکی، اولویت اصلی دامپزشکی در سال جاری

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور به نقل از روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی، جلسه مدیران دامپزشکی استان با حضور دکتر سید سعید حسینی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، دکتر امجدی کارشناس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان دامپزشکی کشور، مدیرکل، معاونین و روسای ستادی و روسای شبکه‌های دامپزشکی شهرستان‌ها در سالن جلسات دامپزشکی استان برگزار شد.

در این جلسه، دکتر حسینی با اشاره به کاهش ۱۸ درصدی کانون‌های بیماری دامی در کشور نسبت به سال گذشته، صیانت از دام به عنوان سرمایه‌های ارزشمند کشور را از رسالت‌های مهم دامپزشکی دانست.

 وی با تاکید بر نام‌گذاری سال جاری به نام “سرمایه‌گذاری برای تولید”، اظهار داشت که دامپزشکی با هدف حمایت از تولید تلاش دارد تا خسارت‌ها و آسیب‌ها در بخش دام به حداقل برسد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، مبارزه و پیشگیری از بیماری بروسلوز (تب مالت) را از دیگر اولویت‌های اصلی سازمان دامپزشکی عنوان کرد و افزود: تلاش می‌شود تا در پنج سال آتی، تمامی جمعیت دامی کشور علیه این بیماری واکسینه شوند. وی همچنین از اجرای طرح پایلوت واکسیناسیون علیه بیماری تب مالت در تمامی جمعیت دام بالغ و نابالغ در ۱۰ استان کشور خبر داد.

دکتر حسینی، کنترل بیماری هاری را نیز از دیگر اولویت‌های سازمان دامپزشکی دانست و افزود: مدیریت جمعیت سگ‌های ولگرد و بدون صاحب با همکاری سازمان همیاری‌ها و شهرداری‌ها در دست پیگیری است.

وی با اشاره به بیماری تب برفکی، سنتی بودن دامداری‌ها و جمعیت بالای دام عشایر و جابه‌جایی زیاد دام‌ها را از عوامل موثر در ابتلا و انتقال این بیماری دانست و خاطرنشان کرد: ۹۵ درصد از واحدهای دامی خراسان شمالی به صورت سنتی اداره می‌شوند.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اهمیت کنترل بیماری تب برفکی به لحاظ بهداشتی و حضور در بازارهای جهانی و صادرات بخش دام، اظهار داشت: با اقدامات انجام شده، تعداد کانون بیماری تب برفکی در کشور در سال گذشته نسبت به سال ماقبل ۳۰ درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به گزارش سویه جدید بیماری تب برفکی در کشورهای عراق، عمان و کویت، از تشکیل کمیته تخصصی و ابلاغ دستورالعمل‌های لازم به استان‌ها خبر داد و تاکید کرد که تاکنون هیچ کانونی از سویه جدید تب برفکی در کشور شناسایی نشده است.

حسینی، انجام واکسیناسیون را یک تکلیف مهم دامپزشکی برای کنترل بیماری دانست و افزود: واکسن مورد نیاز برای مایه کوبی دام‌ها تامین شده و مشکلی در این باره وجود ندارد.

قابل ذکر است دکتر حسینی از میدان عرضه دام زنده استان جهت مشاهده روند بهداشتی عرضه و شرایط موجود بازدید کرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.