Sunday, 27 July , 2025
امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
- بسته جامع فرآیندهای پرستاری در بحران ابلاغ میشود/ تعرفه گذاری برای خدمات تله مدیسین پرستاران
- تنها مکمل ضروری که همه باید مصرف کنند
- آمار عجیب از تصادفهای منجر به فوت موتورسیکلت
- راهاندازی تاکسی جدید برای کودکان و سالمندان
- آخرین وضعیت مجروحان حادثه تروریستی دادگستری زاهدان
- تغییر برنامه دانشگاهها برای مواجهه با جنگ/ دوره لیسانس کوتاه میشود؟
- گزارش سفر استانی رئیسکل سازمان نظام پزشکی به گیلان
- درخواست رئیسکل سازمان نظام پزشکی برای اعلام روندهای قانونی ادامه انتخابات
- فراخوان دریافت مقاله پیرامون جنگ ۱۲ روزه
- فوت یکی از کارکنان شرکت نفت و گاز گچساران در حین انجام وظیفه
- کلینیک تخصصی قلب در بیمارستان معتمدی گرمسار راه اندازی میشود
- خدمت به مردم و تقویت نظام اولویت دولت است
- وقوع آتشسوزی در خیابان سیدالشهدا اراک یک مصدوم برجای گذاشت
- انتقال پیام شهدا ضرورتی راهبردی برای حفظ چراغ هدایت انقلاب است
- تاکید فرمانده انتظامی قم بر همکاری مستمر با دانشگاه علوم پزشکی
- سلامت و امنیت دو بال مهم جامعه هستند
- پرتودرمانی در نابودی سرطان به سیستم ایمنی کمک میکند
- فوری/ فردا ۵ مرداد ۱۴۰۴ ادارات و بانکهای تهران تعطیل شد؟
شناسه خبر : 44099
خانه » اخبار نظام سلامت
تاریخ انتشار : 26 جولای 2025 - 15:34 | 7 بازدید | ارسال توسط : وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
روایت تولد نوزادی در بیمارستان محب کوثر در روز بمباران بیمارستان/تأکید بر انجام جراحیهای سرطانی در شرایط بحرانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در حالی که راکتهای دشمن به بیمارستان محب کوثر اصابت کرده بود و شرایط بحرانی حاکم بود، تیم درمانی متوقف نشد؛ در پارک مجاور، عمل زایمان انجام شد و نوزادی به دنیا آمد و این خود نمادی از امید و ایستادگی در دل آتش بود.


دکتر نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار وبدا، با مرور جزئیات اقدامات این دانشگاه در جریان ۱۲ روز تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور، از آمادگی، ایثار و هماهنگیهای دقیق گفت که در بطن دانشگاه و مراکز درمانی تابعه، سلامت را سرپا نگه داشت.
به گفته وی، در همان ساعت نخست بحران، ستاد مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل جلسه داد و وارد فاز عملیاتی شد. در این مرحله، ظرفیت تختها، دارو، نیروی انسانی و تجهیزات حیاتی استان تهران بهطور کامل بررسی شد. ظرف کمتر از ۲۴ ساعت، همه بیمارستانهای تابعه دانشگاه به حالت آمادهباش درآمدند و ذخایر تجهیزات پزشکی برای سه ماه آینده نیز پیشبینی شد.
آمادهباش ۱۳ بیمارستان تخصصی در همان ساعت اول
دکتر توکلی خاطرنشان کرد: ۱۳ بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران شامل حضرت رسول اکرم (ص)، فیروزگر، امام خمینی (ره)، طالقانی، لولاگر، شهدای یافتآباد، شریعتی، امیراعلم، روانپزشکی ایران، مرکز طبی کودکان، شفا یحیاییان، علیاصغر و شهید اکبرآبادی از همان ساعت اول به حالت آمادهباش کامل درآمدند. این مراکز که دارای ظرفیتهای تخصصی و تجهیزات اورژانسی پیشرفته هستند، بهصورت هماهنگ با ستاد بحران دانشگاه، روند پذیرش و درمان را آغاز کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به ضرورت توجه همزمان به سلامت روان در شرایط بحرانی، از فعالسازی کمیته سلامت روان دانشگاه از همان روز نخست خبر داد.
وی گفت: بستهای با ۹ راهنمای تخصصی در موضوعاتی چون خودمراقبتی کادر درمان، تروما، سوگ، سلامت روان کودکان و سالمندان تدوین و توزیع شد. طراحی سامانه خودارزیابی روان برای شناسایی اولیه آسیبهای روانی نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: بستهای با ۹ راهنمای تخصصی در موضوعاتی چون خودمراقبتی کادر درمان، تروما، سوگ، سلامت روان کودکان و سالمندان تدوین و توزیع شد. طراحی سامانه خودارزیابی روان برای شناسایی اولیه آسیبهای روانی نیز در دستور کار قرار گرفت.
دکتر توکلی با اشاره به برگزاری جلسه سوم ستاد بحران دانشگاه، با قدردانی از تمامی نیروهای درمان، پشتیبانی، خدمات، پاراکلینیک، اداری و انتظامات، بر ضرورت مدیریت شناور منابع انسانی تأکید کرد و گفت: با پایش روزانه وضعیت نیروها و جابهجایی سریع آنها بین مراکز درمانی، هیچ خللی در خدمترسانی ایجاد نشد. استقرار پرستاران معاونت درمان در مرکز فرماندهی بحران (U.C)، تدوین شیوهنامه فوری برای جابهجایی نیرو، اختصاص اعتبار تشویقی به نیروهای برگزیده و بهکارگیری نیروهای داوطلب از مهمترین تصمیمات مدیریتی دانشگاه بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر پیگیری مستمر بیماران، به ترخیص بهموقع بیماران بدون نیاز به بستری و همراهی مددکاران تا درب منزل آنان اشاره و تصریح کرد: نسخه کاغذی تا رفع اختلالات اینترنتی مجاز اعلام شده و تکمیل دقیق پروندههای بستری جهت پیگیریهای حقوقی را الزامی کردیم.
وی گفت: به همه بیمارستان های تابعه تاکید کردیم که، انجام جراحیهای الکتیو بهویژه سرطانها نباید متوقف شود و تمام خدمات به مصدومان حوادث تروریستی باید رایگان ارائه شود. گزارش هرگونه پرداخت یا ارجاع خارج از سیستم نیز باید به سرعت اعلام گردد.
روایت امید در بیمارستان محب کوثر
وی در ادامه با اشاره به حادثه بیمارستان محب کوثر گفت: وقتی راکت به این بیمارستان برخورد کرد، تیم پزشکی متوقف نشد؛ حتی پس از تخلیه، در پارک مجاور، عمل زایمان انجام شد. تولد آن نوزاد، در دل بحران، نماد زندگی و ایستادگی بود؛ پیامی از مقاومت، برای همه کسانی که هنوز برای وطن و انسانیت میجنگند.
دکتر توکلی با اشاره به بازدیدهای میدانی، حضور رئیسجمهور، معاونان، نمایندگان مجلس و سایر مسئولان را پیامی روشن از همبستگی ملی با کادر درمان دانست و گفت: این حمایتها صرفاً سیاسی نبود، بلکه یک پشتوانه واقعی برای همه مدافعان سلامت بود.
ایستادگی در قلب بحران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان گفت: بحرانها همیشه آزمونی سخت و بزرگ هستند؛ نه فقط برای سازمانها، بلکه برای اراده و همبستگی ملی. دانشگاه علوم پزشکی ایران در این ۱۲ روز، کوشید صدای حقیقت، شفافیت و اعتماد را به جامعه منتقل کند. امروز، بیش از هر زمان دیگری میدانیم که ارتباط صادقانه و آگاهانه، میتواند چراغ راه آینده باشد. ما در کنار مردم ایستادیم، همچنان ایستادهایم و تا پای جان برای وطن خواهیم ماند.
به اشتراک بگذارید
https://iranmedlabs.com/?p=44099
تعداد دیدگاه : 0
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.