امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
- خدمت به مردم و تقویت نظام اولویت دولت است
- وقوع آتشسوزی در خیابان سیدالشهدا اراک یک مصدوم برجای گذاشت
- انتقال پیام شهدا ضرورتی راهبردی برای حفظ چراغ هدایت انقلاب است
- تاکید فرمانده انتظامی قم بر همکاری مستمر با دانشگاه علوم پزشکی
- سلامت و امنیت دو بال مهم جامعه هستند
- پرتودرمانی در نابودی سرطان به سیستم ایمنی کمک میکند
- فوری/ فردا ۵ مرداد ۱۴۰۴ ادارات و بانکهای تهران تعطیل شد؟
- خبر مهم استاندار درباره تعطیلی تهران
- فوری/ ادارات و بانکهای اصفهان فردا یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ تعطیل شد؟
- زائران اربعین حواسشان به این اختلاف یک روزه باشد
- ورود قوه قضاییه به پرونده زاهدان
- هواشناسی هشدار داد: تهرانیها و مازندرانیها آماده باشند/ رگبار و رعد و برق در راه است
- دستگیری سارقان فراری در مترو
- پرسپولیس قید این بازیکن را زد!
- ریکاردو از تیمش دل برید!
- گزینه نقل و انتقالاتی استقلال به گل گهر پیوست
- مدیران پرسپولیس در دو راهی پول یا محرومیت بیرانوند!
- تساوی استقلال و سپاهان در دیدار دوستانه در ترکیه
غربالگری بیماری فنیل کتونوریا از بدو تولد الزامی است / رژیم غذایی مادامالعمر راه کنترل بیماری
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید براینکه غربالگری بیماری فنیل کتونوریا از بدو تولد الزامی است، گفت: درمان اصلی این بیماری، پیروی دقیق از یک رژیم غذایی خاص است که باید از همان ابتدای تشخیص آغاز شده و تا پایان عمر ادامه یابد.


دکتر مریم دارابی در گفتوگو با وبدا در همدان، با تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری فنیل کتونوریا (PKU)، اظهار کرد: این بیماری یک اختلال ژنتیکی است که از دوران نوزادی قابلشناسایی بوده و در صورت عدم تشخیص و درمان، میتواند بر رشد مغزی و عملکرد سیستم عصبی کودک تأثیرات جبرانناپذیری بگذارد.
وی تصریح کرد: در بیماران مبتلا به فنیل کتونوریا، بدن قادر به تجزیه اسیدآمینهای به نام فنیلآلانین نیست، تجمع این اسیدآمینه و محصولات حاصل از آن در بدن منجر به افزایش مواد زائد میشود که مستقیماً بر عملکرد مغز، یادگیری و توانمندی ذهنی تأثیر منفی دارد.
دارابی با بیان اینکه این بیماری از سال ۱۳۹۲ در کشور تحت برنامه غربالگری نوزادان قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: تشخیص بهموقع، نقش کلیدی در پیشگیری از آسیبهای مغزی دارد و هزینههای تحمیلی این بیماری بر سیستم سلامت در صورت عدم کنترل، بسیار بالاست.
وی تأکید کرد: درمان اصلی این بیماری، پیروی دقیق از یک رژیم غذایی خاص است که باید از همان ابتدای تشخیص آغاز شده و تا پایان عمر ادامه یابد. در این رژیم، مصرف پروتئینهای حاوی فنیلآلانین باید بهشدت محدود شود.
این متخصص کودکان بیان کرد: از آنجا که این اسیدآمینه در اغلب غذاهای رایج وجود دارد، بیماران باید از شیرخشکهای ویژهای استفاده کنند که فنیلآلانین در آنها حذف شده است. این محصولات فقط مختص نوزادان نیستند، بلکه افراد بزرگسال مبتلا نیز باید به طور مستمر از آنها بهرهمند شوند.
دارابی با اشاره به انواع مختلف بیماری، گفت: فنیل کتونوریا دارای اشکال کلاسیک و غیرکلاسیک است. در نوع کلاسیک نیز شدت بیماری متفاوت است و برخی بیماران تنها در دوران استرس یا تب، افزایش فنیلآلانین را تجربه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: حفظ رژیم غذایی برای بیماران مبتلا الزامی و مادامالعمر است، مقدار دقیق مجاز فنیلآلانین در رژیم غذایی باید بر اساس سن، وزن و قد هر فرد تنظیم شود و این کودکان نیازمند پایش مستمر تغذیهای و سطح خونی فنیلآلانین هستند چراکه حتی یک ماه افزایش سطح این ماده در خون، میتواند منجر به کاهش ضریب هوشی (IQ) و تواناییهای ذهنی کودک شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.