توزیع استخدام جدید باید در اختیار وزارت بهداشت باشد/ نیاز به استخدام سالانه 15 هزار پرستار | ایران مدلبز

توزیع استخدام جدید باید در اختیار وزارت بهداشت باشد/ نیاز به استخدام سالانه 15 هزار پرستار | ایران مدلبز
🔹شعار مجله سلامت و پزشکی ایران مدلبز🔹
⚕️ ایران مدلبز؛ پلی بین دانش پزشکی و زندگی روزمره ⚕️
Sunday, 20 July , 2025
امروز : یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
شناسه خبر : 42805
خانه » کادر درمان، پزشکان و پرستاران تاریخ انتشار : 20 جولای 2025 - 8:42 | 10 بازدید | ارسال توسط :

توزیع استخدام جدید باید در اختیار وزارت بهداشت باشد/ نیاز به استخدام سالانه ۱۵ هزار پرستار

نایب‌رئیس دوم شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان امور اداری و استخدامی، فقط بخش‌ها و بیمارستان‌های تازه تاسیس را ملاک تخصیص نیرو قرار داده در حالی که معاونت پرستاری وزارت بهداشت می‌تواند نسبت به تخصیص نیروی انسانی پرستاری بر اساس نیاز مراکز درمانی اقدام کند.

توزیع استخدام جدید باید در اختیار وزارت بهداشت باشد/ نیاز به استخدام سالانه ۱۵ هزار پرستار

نایب‌رئیس دوم شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان امور اداری و استخدامی، فقط بخش‌ها و بیمارستان‌های تازه تاسیس را ملاک تخصیص نیرو قرار داده در حالی که معاونت پرستاری وزارت بهداشت می‌تواند نسبت به تخصیص نیروی انسانی پرستاری بر اساس نیاز مراکز درمانی اقدام کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری یوسف رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: تخصیص نیرو در آزمون استخدامی وزارت بهداشت براساس استانداردهای سازمان اداری و استخدامی است در حالی که باید به معاونت‌های تخصصی وزارت بهداشت واگذار شود.

وی اظهار کرد: برخی بیمارستان‌های کشور نسبت به توسعه بخش‌ها و افزایش تخت‌های بیمارستانی اقدام کرده‌اند. افزایش تخت‌ها و توسعه بخش‌های بیمارستانی در سازمان‌های «امور ادارای و استخدامی» و «برنامه و بودجه» در نظر گرفته نشده و این در حالی است که جزو زنجیره خدمت‌رسانی هستند.

رحیمی ادامه داد: بیمارستان‌های کشور نسبت به افزایش تعداد تخت‌ها و توسعه بخش‌های بیمارستانی اقدام کرده‌اند اما پروانه بهره‌برداری خود را اصلاح نکرده‌اند. مراکز درمانی می‌بایست موضوع توسعه را در کمیسیون ماده ۲۰وزارت بهداشت مطرح کنند و پس از اینکه موضوع توسعه در کمیسیون ماده ۲۰وزارت بهداشت به تصویب رسید، برای جذب نیرو اقدام کنند.  اگرچه مراکز درمانی گسترش یافته اما در کمیسیون ماده ۲۰وزارت بهداشت مطرح نشده و ساختاری برای آن وجود ندارد.

ساختار افزایش تخت‌ها در سازمان‌های «ادارای و استخدامی» و «برنامه و بودجه» تعریف نشده

نایب‌رئیس دوم شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: به دلیل اینکه ساختاری برای توسعه بخش های بیمارستانی در نظر گرفته نشده، افزایش تخت‌های بیمارستانی در سازمان‌های «ادارای و استخدامی» و «برنامه و بودجه» در نظر گرفته نمی‌شود. به طور مثال، تعداد تخت‌‌های یک بیمارستان ۲۰۰تختخوابی به ۳۰۰مورد افزایش یافته اما تعداد تخت‌های مصوب قبلی، در سازمان‌های  «ادارای و استخدامی» و «برنامه و بودجه» ملاک است.

وی گفت: اگر خواهان حل ریشه‌ای این موضوع هستیم، می‌بایست فرایندی یک ساله برای آن در نظر بگیریم.  ساختار وزارت بهداشت با سایر وزارتخانه‌ها متفاوت است اما سازمان‌های « امور ادارای و استخدامی» و «برنامه و بودجه» براساس قوانین و مقررات خود عمل می‌کنند.

رحیمی افزود: با توجه به اینکه وزارت بهداشت ساختار متفاوتی نسبت به سایر وزارتخانه ها دارد، نمی‌توان نسخه‌ای مشترک با سایر وزارتخانه‌ها برای آن درنظر گرفت. من بر این باور هستم که تخصیص نیرو می‌بایست به معاونت‌های تخصصی وزارت بهداشت واگذار شود.

سامانه‌های در اختیار معاونت پرستاری

وی گفت: سیستم پرستاری کشور بسیار منسجم است. معاونت‌ پرستاری وزارت بهداشت، سامانه‌های متعددی مانند سامانه «مدیریت حوادث و اتفاقات یاIncident Command System را در اختیار دارد که بخشی از این سامانه در ارتباط نیروی پرستاری است. این سامانه، تعداد پرستاران حاضر در بخش‌های بیمارستانی را به صورت لحظه‌ای و برخط گزارش می‌دهد و هرگونه ورود و خروج پرستاران به یک بخش بیمارستانی قابل مشاهده است.

ساختار منسجم پرستاری در ایران

نایب‌رئیس دوم شورای عالی سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: سازماناموراداری و استخدامی، فقط بخش‌ها و بیمارستان‌های تازه تاسیس را ملاک تخصیص نیرو در نظر گرفته و این در حالی است که معاونت پرستاری وزارت بهداشت می‌تواند به صورت نرمال و بدون هیچ‌گونه حاشیه‌ای نسبت به تخصیص نیروی انسانی پرستاری اقدام کند. ساختار و سیستم پرستاری کشور بسیار منسجم است؛ به نحوی که خروج و ورود یک پرستار به بخش‌های بیمارستانی در اختیار معاونت پرستاری وزارت بهداشت قرار دارد.

بهترین گزینه برای توزیع سهمیه‌های استخدامی پرستاری

رحیمی گفت: معاونت پرستاری، بهترین گزینه برای تخصیص و توزیع نیروی پرستاری مورد نیاز مراکز درمانی است. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود ۱۱هزار پرستار در آزمون استخدامی وزارت بهداشت جذب می‌شوند و این معاونت می‌تواند تعداد پرستار مورد نیاز را در اختیار هر استان قرار دهد و مدیر پرستاری هر دانشگاه نیز با توجه به تعداد نیاز مراکز درمانی نسبت به توزیع پرستار اقدام کند. باز هم تاکید می‌کنم که تخصیص نیرو می‌بایست در اختیار معاونت‌های تخصصی وزارت بهداشت قرار گیرد اما تصور نمی‌کنم که چنین شرایطی ایجاد شود.

آزمون استخدامی وزارت بهداشت پاسخگوی نیاز نیست

نایب‌رئیس دوم شورای عالی سازمان نظام پرستاری با انتقاد از تعداد آزمون‌های استخدامی وزارت بهداشت گفت: آموزش، امری مهم است و اهمیت آن بر هیچ کس پویشیده نیست. آزمون‌های استخدامی وزارت آموزش و پرورش با ظرفیت‌های استخدامی ۱۰۰هزار و ۷۰هزار نفر چندین بار برگزار شده و مخالف برگزاری این آزمون نیستیم اما آزمون استخدامی شهریور ماه وزارت بهداشت تنها آزمونی است که از سال گذشته برگزار می‌شود. این آزمون پاسخگوی نیاز وزارت بهداشت نیست. اغلب افرادی که در این آزمون جذب می‌شوند نیروهای قراردادی و شرکتی وزارت بهداشت هستند که تبدیل وضعیت می‌شوند و جذب نیروی جدید به ندرت اتفاق می‌افتد. آیا ارزش نظام سلامت از آموزش کمتر است؟

نیاز به استخدام سالانه تا ۱۵ هزارپرستار

وی درباره ضرورت جذب پرستار گفت: وزارت بهداشت به جذب سالانه ۱۰تا ۱۵هزار پرستار نیاز دارد تا جایگاه کنونی نظام سلامت حفظ شود و نگاه ارتقاء حداقلی داشته باشد. نگاه‌های کنونی به جذب نیروی انسانی سبب می‌شود که سلامت مردم تامین نشود.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.