Thursday, 17 July , 2025
امروز : پنج شنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴
امروز : پنج شنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
- فوری/ صدرو هشدار برای این استان کشور
- مناسبتهای خاص چگونه وارد تقویم رسمی کشور میشوند؟
- رازهای ساده برای پیشگیری از فشار خون بالا؛ قدمهای کوچک برای قلبی سالم
- توسعه زیرساختها برای گردشگری پایدار پارکهای جنگلی ضروری است
- عیادت وزیر بهداشت از پزشک مجروح حادثه حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین/روایت تکاندهنده دکتر سعیده مکارم از حمله به زندان اوین
- ارائه مستندات حملات رژیم صهیونیستی به مراجع بینالمللی در دستور کار وزارت بهداشت/ مردم، زنان، کودکان و پزشکان قربانیان حمله وحشیانه صهیونیستها بوده اند
- کلنگزنی نخستین سرای سمنهای سلامت کشور در ایرانشهر
- هشدار آیت الله مکارم به سردمداران سوریه؛ راه نجات، دولت فراگیر ملی است
- وقوع قتل در مینودشت و دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت
- قم باید الگوی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور باشد
- تأکید بر نقش قم در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
- ایفای نقش مطالبهگری رسالت اصلی دستگاه قضا است
- استاندار گلستان: تقویت سلامت و جذب نیرو، اولویت استان است
- سطح آموزشوپرورش استان قم باید بالاتر از میانگین کشوری باشد
- رئیس تبلیغات اسلامی گرگان: جنگ رسانهای امروز شبیه فتنههای عاشورا است
- رقابت ۳۰۷۶ داوطلب در نوبت دوم کنکور در کاشان
- مقایسه تعداد تعطیلات رسمی ایران با کشورهای اروپایی
- یونیسف نقض حقوق کودکان در تجاوز اسرائیل به ایران را پیگیری کند
شناسه خبر : 42251
خانه » اخبار نظام سلامت
تاریخ انتشار : 16 جولای 2025 - 15:33 | 8 بازدید | ارسال توسط : وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
فعالیت شدید بدنی در هوای گرم باعث گرمازدگی می شود
متخصص طب اورژانس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: فعالیت شدید بدنی در هوای گرم به خصوص برای افرادی که تحمل گرما را ندارند، باعث گرما زدگی می شود، بنابراین توصیه می شود در ساعات اولیه روز و یا شب فعالیت های ورزشی انجام شود.


به گزارش وبدا، دکتر حمید رضا ریحانی با اشاره به اینکه درجه حرارت بدن در حالت طبیعی حدود ۳۷ درجه است که برای کنترل این دما در فصل زمستان لباس گرم و در تابستان با خوردن نوشیدنی خنک و لباس مناسب می توان دمای بدن را در حالت طبیعی نگه داشت، خاطرنشان کرد: گرمازدگی زمانی اتفاق می افتد که گرمای محیط بیش از توان بدن برای ثبات نگه داشتن دمای بدن باشد.
وی با بیان اینکه افراد سالمند و کودکان ممکن است توانایی مقابله با گرما را نداشته باشند، تصریح کرد: در هوای گرم تعریق بدن افزایش می یابد و همین امر سبب کاهش املاح بدن و عوارض ناشی از آن از جمله افت فشار خون، سرگیجه و بی حالی می شود.
دکتر ریحانی با اشاره به اینکه ورم بدن در اندام تحتانی، عرق سوز شدن، گرفتگی عضلات برای افراد گرما زده به خصوص در زائران پیاده اربعین مشاهده می شود، عنوان کرد: کلافگی، بی قراری، سردرد ،ضعف و عدم توانایی انجام کار از نشانه های گرمازدگی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه عدم تعادل، کاهش هشیاری و تشنج از نشانه های ثانویه گرمازدگی است، گفت: یکی از اصلیترین علل گرمازدگی، فعالیت بدنی شدید در شرایط آبوهوایی گرم است؛ فعالیتهایی مانند ورزش، کار بدنی سنگین یا دویدن در هوای گرم میتواند دمای بدن را بهسرعت افزایش دهد و اگر خنکسازی از طریق تعریق و افزایش جریان خون به سطح پوست بهاندازه کافی انجام نشود، خطر گرمازدگی بالا میرود.
وی ادامه داد: کشاورزان، کارگران صنعتی و ورزشکاران بیش از سایرین در معرض گرمازدگی هستند.
دکتر ریحانی با اشاره به اینکه کشاورزان، کارگران صنعتی، ورزشکاران و افرادی که در مناطق گرمسیر و مرطوب زندگی میکنند و دسترسی به تهویه مناسب ندارند، بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند، اظهار کرد: نوشیدن مایعات کافی برای تنظیم دمای بدن و جلوگیری از گرمازدگی به خصوص در سالمندان و کودکان اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از لباس های نامناسب، پوشیدن لباسهای سنگین، تنگ یا ساخته شده از مواد که اجازه تبخیر عرق را نمیدهند، میتواند منجر به افزایش دمای بدن و گرمازدگی شود، خاطر نشان کرد: لباسهای مناسب میتوانند به بدن کمک کنند تا دمای خود را به طور مؤثرتری تنظیم کند.
وی با بیان اینکه لباسهای تنگ یا ساخته شده از مواد مصنوعی که تنفسپذیری کمتری دارند، میتوانند از تبخیر عرق جلوگیری کنند و باعث افزایش دمای بدن شوند، ادامه داد: افراد با مشکلات قلبی و عروقی ممکن است نتوانند به طور مؤثر جریان خون خود را تنظیم کنند و در نتیجه، در معرض خطر بالای گرمازدگی قرار دارند همچنین افراد مبتلا به دیابت ممکن است در تنظیم دمای بدن مشکل داشته باشند.
وی با بیان اینکه مشکلات تنفسی میتواند توانایی بدن برای تبخیر عرق و خنکشدن را کاهش دهد، ابراز کرد: برخی از داروها و مواد مخدر میتوانند توانایی بدن برای خنکشدن را کاهش دهند و خطر گرمازدگی را افزایش دهند، از جمله این داروها می تواند به داروهای مدر و ضد افسردگی ها، اشاره کرد.
به اشتراک بگذارید
https://iranmedlabs.com/?p=42251
تعداد دیدگاه : 0
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.