امروز : پنج شنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴
- لزوم حمایت از توسعه گردشگری روستایی و ایجاد موزه فرش بیجار
- راهکارهای عملی برای مدیریت هیجانات منفی در کمال گراها
- چرا وقتی یک مشکل را حل می کنیم مشکلات بیشتری بوجود می آید؟
- درمانگاه تأمین اجتماعی فومن؛ پیشگام سلامت غرب گیلان با ۸۹ هزار خدمت
- علت تشدید کمردرد در ساعات اولیه صبح
- اهمیت بررسی ابتلا به بیماری های زمینه ای در سندروم شانه یخ زده
- ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو، پروتکل های درمانی در بازه زمانی خرداد و تیر ماه ۱۴۰۴
- نقاط سفید روی ناخنها نشانه کمخونی نیستند
- بازدید مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد و مشاور امور اجتماعی وزیر بهداشت از روند ارائه خدمات سلامت روانی-اجتماعی به آسیبدیدگان جنگ/ ارائه خدمات سلامت روان به آسیبدیدگان جنگ تحمیلی؛ گامی ضروری برای ترمیم زخمهای پنهان
- برگزاری آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
- از بیمارستان منتقل شده بودم، اما به خاطر بیماران برگشتم
- افزایش هشدارها درباره بیماریهای مشترک انسان و حیوان؛ زئونوزها همچنان تهدیدی جدی برای سلامت عمومی
- کنکور، ترافیک مشهد را سنگین کرد
- فضای مجازی میدان نبرد روایتها است
- موج گرمای سوزان اصفهان را در بر میگیرد
- یادبود شهدای امدادگر جنگ ۱۲ روزه تحمیلی در تهران برگزار شد
- سلامت قلبتان را با این ۳ ویتامین تأمین کنید
- گرما؛ تهدیدی خاموش برای بیماران قلبی
خودمراقبتی، سواد سلامت و کلید تابآوری جامعه است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در وبینار آموزشی «برنامه ملی خودمراقبتی، ضرورتی برای آینده با نگاهی به ۱۰ سال تجربه کشوری» که با حضور اساتید برجسته کشوری، بهمنظور تبیین و ترسیم چشمانداز آینده خودمراقبتی برگزار شد، گفت: خودمراقبتی، سواد سلامت و کلید تابآوری جامعه است.
به گزارش وبدا، دکتر سید احمد هاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این وبینار با تأکید بر نقش کلیدی آموزش در ارتقای سلامت جامعه، اظهار کرد: آموزش بهداشت جزو جداییناپذیر برنامههای حوزه سلامت است. بهداشت از دیرباز در بخشهایی مانند واکسیناسیون و مراقبتهای گروههای سنی مختلف، همواره در حال خدمترسانی بوده، اما در دهه گذشته، شاهد تغییر رویکردی معنادار در این حوزه بودهایم.
وی با اشاره به محوریت تغییر نگرش و رفتار در نظام سلامت، افزود: امروزه خودمراقبتی بهعنوان مفهومی گسترده، نماینده این تحول در رویکرد نظام بهداشتی است. بسیاری از مفاهیم و آموزشهای سلامت، در قالب خودمراقبتی معنا و بروز یافتهاند. خودمراقبتی کمک میکند آموختهها از سطح دانش به کنش و رفتار تبدیل شوند و در زندگی روزمره کاربرد یابند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به غفلت عمومی نسبت به سلامت فردی در زندگی پرشتاب امروز گفت: زندگی ماشینی باعث شده سلامت خود را فراموش کنیم، حتی برخی همکاران حوزه سلامت زمانی متوجه بیماری خود میشوند که بیماری وارد مرحله حاد شده است. از این جهت، خودمراقبتی اهمیتی دوچندان یافته است؛ چراکه نهتنها موجب آگاهی، بلکه باعث افزایش تابآوری فردی و اجتماعی نیز میشود.
وی با بیان اینکه سواد سلامت یکی از پایههای خودمراقبتی است، گفت: سواد سلامت افراد را توانمند و جامعه را سالمتر میسازد. باید از ظرفیت گسترده فضای مجازی، که جایگزین بسیاری از رسانههای سنتی شده، برای ارتقای دانش خودمراقبتی استفاده کنیم و از این بستر برای تغییر رفتارهای سلامتمحور بهره بگیریم.
در ادامه این وبینار، دکتر فرشید رضایی متخصص بیماریهای عفونی نیز بهعنوان یکی از سخنرانان، با بیان اینکه خودمراقبتی مفهومی جدید نیست، گفت: نگاه بشر به این مقوله در طول تاریخ تکامل یافته است. در قرن هجدهم، همزمان با شکلگیری بنیانهای بهداشت عمومی، خودمراقبتی از یک مفهوم صرفاً فردی به رفتارهای بهداشتی جمعی توسعه پیدا کرد.
وی افزود: با گسترش شهرنشینی در قرن بیستم و در ادامه، با ظهور فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی، ابعاد و تعاریف جدیدی از خودمراقبتی مطرح شده است. امروز، مفاهیمی مانند خودمراقبتی ذهنیروانی و خودمراقبتی مجازی نیز وارد ادبیات سلامت شدهاند.
بنابراین گزارش، این وبینار تخصصی همچنین با محورهایی نظیر «سواد خودمراقبتی؛ گام نخست مشارکت اجتماعی و تابآوری جامعه»، «آموزش مهارتهای ارتقادهنده خودمراقبتی»، «ارتباط مؤثر با بیماران» و «خودمراقبتی دیجیتال» دنبال شد. سخنرانانی چون دکتر فرشید رضایی، دکتر سعیده غفاریفر و دکتر نسرین روزبهایی به تبیین علمی و کاربردی این موضوعات پرداختند.
این رویداد گامی مؤثر در ترویج فرهنگ خودمراقبتی و تقویت زیرساختهای نظام سلامت با تکیه بر دانش، تجربه و مشارکت مردمی محسوب میشود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.