امروز : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴
- محور چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد
- ۴ فوتی و ۲ مصدوم در تصادف محور تهران – حسنآباد
- تأکید بر احیای تعادل میان محبت و اقتدار در نقش تربیتی پدران
- ایجاد اقامتگاه و زائرسرا در شهرهای زیارتی خارج از استان برای بوشهریها
- خون شهدا ایران را عزتمندتر کرد؛ جوانان ما عاشورایی جنگیدند
- امام جمعه دیر: ستاد نماز جمعه باید اتاق فکر داشته باشد
- اماکن تاریخی و گردشگری فارس بازگشایی شد
- برگزاری مصاحبههای تخصصی داوطلبان دانشگاه فرهنگیان در لرستان
- اصلاح ۴۷ نقطه بزرگراهی؛ ۲۶۰ کیلومتر مسیر برای مردم تهران کوتاهتر شد
- ضرورت اجرای طرحهای جایگزین برای جبران خاموشیهای برق صنایع
- دریای جوکندان تالش یک قربانی گرفت
- مانور مدیریت مقابله با بحران در مینودشت برگزار شد
- گرامیداشت شهدای اقتدار و امنیت فراجا در همدان
- برپایی روضههای خانگی در زابل
- تشریح جزئیات آزمون نوبت دوم کنکور سراسری در آذربایجانشرقی
- بسته خبری ۲۳ تیرماه استان کردستان
- آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری تابستانی ایران را دارد
- ۳۵ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در استان سمنان صادر شد
مشهد؛ قطب پیوند قلب شرق کشور/ ضرورت تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از نارسایی قلبی
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شهر مشهد و بیمارستان امام رضا(ع) با وجود دارا بودن کادر درمانی مجرب و تجهیزات به روز به عنوان قطب پیوند قلب شرق کشور محسوب می شود و تاکنون۱۲۸ پیوند قلب موفق و ۷ عمل موفق پیوند قلب مصنوعی، انجام شده است اما متأسفانه در […]


رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شهر مشهد و بیمارستان امام رضا(ع) با وجود دارا بودن کادر درمانی مجرب و تجهیزات به روز به عنوان قطب پیوند قلب شرق کشور محسوب می شود و تاکنون۱۲۸ پیوند قلب موفق و ۷ عمل موفق پیوند قلب مصنوعی، انجام شده است اما متأسفانه در سراسر دنیا گیرندگان عضو بیش از اهدا کنندگان هستند از همین رو برخی از بیماران در صف انتظار جان خود را از دست می دهند.
دکتر محمد عباسی تشنیزی، در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بیماری نارسایی قلبی یکی از شایعترین مشکلات قلبی و عوامل مرگ و میر در کشور است، خاطر نشان کرد: نارسایی قلبی، زمانی رخ میدهد که قلب قدرت کافی برای پمپاژ خون به اندامها و بافتهای بدن را ندارد و این عارضه بسته به شدت، به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم میشود.
وی شایعترین نشانههای نارسایی قلبی را خستگی زودرس، تنگی نفس، ورم اندامها، بروز علائم گوارشی (مانند تهوع و استفراغ)، کاهش تحمل فعالیتهای روزانه، احتباس آب در ریهها و حتی بروز اختلال خواب عنوان کرد و هشدار داد: در بسیاری از بیماران، قدرت پمپاژ قلب به ۲۰ درصد یا کمتر میرسد که در این شرایط درمان بیمار باید با اولویت انجام شود.
دکتر عباسی با اشاره به اینکه شایعترین علت نارسایی قلب، دیابت است که ۴۰ درصد موارد را شامل میشود، افزود: علاوه بر دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای دریچهای قلب، بیماریهای عضلانی قلب، گرفتگی عروق کرونر و حتی برخی بیماریهای ژنتیک از عوامل خطر مهم محسوب میشوند.
وی ادامه داد: تغذیه ناسالم، مصرف فستفود، نمک و چربی اشباع، کمتحرکی و استرس نیز نقشی مهم در تشدید این روند ایفا میکنند؛ متأسفانه سبک زندگی مردم جامعه به سمت کاهش تحرک جسمانی پیش رفته و مصرف غذاهای ناسالم روز به روز در حال افزایش است.
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: طبق آمار، یک سوم مرگهای ناشی از مصرف سیگار صورت میگیرد و هر فرد باید روزانه حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پیادهروی انجام دهد تا ریسک ابتلا به بیماری های قلبی کاهش یابد.
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه در مراحل اولیه میتوان با استفاده از داروها علائم بیماری را کنترل و قدرت قلب را تا حدی بهبود بخشید، گفت: در موارد پیشرفتهتر، میزان توانایی بیمار برای انجام کارهای روزمره به شدت افت میکند و تنها راه مؤثر ادامه زندگی، ارجاع به مراکز پیوند قلب یا استفاده از قلب مصنوعی است.
دکتر عباسی بیان کرد: در برخی موارد، اگر علت نارسایی گرفتگی عروق کرونر باشد و بافت قلب هنوز زنده باشد، میتوان با جراحی بایپس علائم را بهبود بخشید. با این حال، برای بیماران در مراحل انتهایی نارسایی، پیوند قلب به عنوان انتخاب اول مطرح است.
وی با اشاره به اینکه پیوند قلب در ایران معمولاً تا سن ۵۵ سال انجام می شود، افزود: تاکنون ۱۶۰ عمل پیوند قلب موفق در این مرکز انجام شده و بیمارستان امام رضا(ع) مشهد پس از بیمارستان شهید رجایی تهران، به عنوان دومین مرکز بزرگ پیوند قلب کشور و قطب شرق ایران مطرح است.
وی از پیشگامی این مرکز در زمینه قلب مصنوعی خبر داد و بیان کرد: تا کنون ۷ پیوند موفق قلب مصنوعی به ثبت رسیده است که اولین عمل سال گذشته، با همکاری بیمارستان شهید رجایی تهران انجام شده است.
دکتر عباسی خاطرنشان کرد: تعداد بیماران نیازمند پیوند قلب همواره بیشتر از تعداد اهداکنندگان است و بسیاری از بیماران متأسفانه در لیست انتظار جان خود را از دست میدهند؛ امروزه استفاده از قلب مصنوعی به عنوان گزینه نجاتبخش موقت یا دائمی برای برخی از بیماران مطرح است ،البته هزینه این روش بالا بوده و بیمار باید به طور مستمر باتری همراه داشته باشد بنابراین امیدواریم با تلاش مسئولان، هزینه این فناوری برای بیماران کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: ۸ درصد افراد بالای ۶۰ سال در کشور علائم نارسایی قلبی دارند و با افزایش سن، بار بیماری تشدید میشود.
وی با اشاره به اینکه پیوند قلب تنها راه زندگی بیماران حاد قلبی است و فقط از افرادی با مرگ مغزی و قلب سالم انجام میشود بیان کرد: قلب مصنوعی نیز میتواند برای برخی از بیماران تا زمان پیوند یک فرصت حیاتی و یا برای برخی از بیماران درمان نهایی محسوب شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.