امروز : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴
- محور چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد
- ۴ فوتی و ۲ مصدوم در تصادف محور تهران – حسنآباد
- تأکید بر احیای تعادل میان محبت و اقتدار در نقش تربیتی پدران
- ایجاد اقامتگاه و زائرسرا در شهرهای زیارتی خارج از استان برای بوشهریها
- خون شهدا ایران را عزتمندتر کرد؛ جوانان ما عاشورایی جنگیدند
- امام جمعه دیر: ستاد نماز جمعه باید اتاق فکر داشته باشد
- اماکن تاریخی و گردشگری فارس بازگشایی شد
- برگزاری مصاحبههای تخصصی داوطلبان دانشگاه فرهنگیان در لرستان
- اصلاح ۴۷ نقطه بزرگراهی؛ ۲۶۰ کیلومتر مسیر برای مردم تهران کوتاهتر شد
- ضرورت اجرای طرحهای جایگزین برای جبران خاموشیهای برق صنایع
- دریای جوکندان تالش یک قربانی گرفت
- مانور مدیریت مقابله با بحران در مینودشت برگزار شد
- گرامیداشت شهدای اقتدار و امنیت فراجا در همدان
- برپایی روضههای خانگی در زابل
- تشریح جزئیات آزمون نوبت دوم کنکور سراسری در آذربایجانشرقی
- بسته خبری ۲۳ تیرماه استان کردستان
- آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری تابستانی ایران را دارد
- ۳۵ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در استان سمنان صادر شد
قطره آهن در نوزادان باعث پوسیدگی دندانها نمی شود
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت در خصوص این باور که آیا دادن قطره های آهن در کودکان ایجاد پوسیدگی دندان می کند گفت: کودکان برای خون سازی، رشد و تکامل و همچنین افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونت ها به آهن نیاز دارند.


به گزارش وبدا، دکتر احمد اسمعیل زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: کمبود آهن اثرات نامطلوبی بر تکامل عصبی و رفتار کودکان گذاشته که برخی از آنها تغییر ناپذیر است. در سنین ۲۴-۶ ماهگی به دلیل رشد سریع شیرخوار، نیاز به آهن به ازای کیلوگرم وزن بدن نسبت به سایر دوره های زندگی بیشتر است.
وی ادامه داد: ذخیره آهن شیرخواران تا ۶ ماهگی آهن مورد نیاز آنان را تامین می کند. به دلیل نیاز زیاد به آهن در شیرخواران و تامین نشدن آهن مورد نیاز از طریق غذای کمکی، از پایان شش ماهگی یا هم زمان با شروع تغذیه تکمیلی استفاده از مکمل آهن ضروری است.
وی اظهار داشت: برای شیرخوارانی که با وزن طبیعی متولد می شوند (اعم از شیر مادرخوار و یا شیر مصنوعیخوار) از پایان ماه ششم ( ۱۸۰ روزگی) و همزمان با تغذیه تکمیلی، باید مکمل آهن به میزان یک میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن به صورت روزانه ۱۵ میلی گرم آهن المنتال(معادل ۱۵ قطره آهن) تا پایان ۲۴ ماهگی داده شود.
درصورتی که به دلیل اختلال رشد کودک، تغذیه تکمیلی بین ۶-۴ ماهگی شروع شود، قطره آهن هم زمان با شروع غذای کمکی به میزان ۱۵ قطره درروز باید داده شود.
به گفته دکتر اسمعیل زاده، سازمان جهانی بهداشت نیز مصرف مکمل آهن برای کودکان را از پایان ۶ ماهگی تا ۲۴ ماهگی توصیه نموده است و در برخی کشورها بدلیل غنی سازی غذای کودک با آهن و تامین آهن مورد نیاز از طریق غذای تکمیلی، برنامه مکمل یاری با قطره آهن اجرا نمی شود.
اسمعیل زاده با تاکید بر اینکه برخی ترکیبات آهن ممکن است موجب تغییر رنگ موقت دندان ها شوند که در پایان دو سالگی و با قطع قطره آهن، این رنگ از بین می رود عنوان کرد: در ضمن برای جلوگیری ازتغییررنگ دندانها، قطره آهن در عقب دهان کودک چکانده شود و پس از دادن قطره آهن دندان ها با یک پارچه تمیز پاک گردد. قطره آهن نه تنها باعث پوسیدگی دندان نمی شود بلکه از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کند. اما در کودکانی که به دلیل نداشتن بهداشت دهان و دندان و مصرف زیاد قند، پوسیدگی زیادی دارند، قطره آهن میتواند وارد ناحیه متخلخل شود و باعث تغییر رنگ در دندانها شود. در واقع، در این کودکان، قطره آهن به دیدن پوسیدگیهایی کمک میکند که والدین تا آن زمان ندیدهاند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نتایج مطالعات مروری و متآنالیز در ارتباط بین کم خونی فقر آهن و پوسیدگی دندان نشان داده است که احتمال پوسیدگی دندان در کودکان مبتلا به کمخونی فقر آهن در مقایسه با کودکانی که به کمخونی فقر آهن مبتلا نیستند، به طور قابل توجهی بالاتر است و کودکان مبتلا به کمخونی فقر آهن در معرض خطر بیشتری برای پوسیدگی دندان هستند، زیرا کمخونی فقر آهن ممکن است عملکرد غدد بزاقی را تغییر دهد و ترشح بزاق کاهش یافته و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: در سالهای اولیه زندگی، کمبود آهن میتواند به دلیل اینکه مرحلهی حیاتی رشد و معدنی شدن دندان ها است، مستقیماً بر رشد دندان تأثیر بگذارد. در کودکان زیر ۶ سال کمبود آهن میتواند مینای دندان را به خطر بیندازد و حساسیت به پوسیدگی را افزایش دهد. بنابراین کمخونی فقر آهن در سنین پایین میتواند بر سلامت دهان تأثیر بگذارد و به دلیل تغییرات در بزاق و میکروبیوتای دهان، زمینه را برای شدت بیشتر پوسیدگی فراهم کند.
اسمعیل زاده در پایان تصریح کرد: بر اساس نتایج مطالعات متعدد انجام شده قطره آهن نه تنها موجب پوسیدگی دندان نمی گردد بلکه بدلیل تامین آهن و پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن از پوسیدگی دندان های کودکان جلوگیری می کند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.