امروز : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴
- محور چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد
- ۴ فوتی و ۲ مصدوم در تصادف محور تهران – حسنآباد
- تأکید بر احیای تعادل میان محبت و اقتدار در نقش تربیتی پدران
- ایجاد اقامتگاه و زائرسرا در شهرهای زیارتی خارج از استان برای بوشهریها
- خون شهدا ایران را عزتمندتر کرد؛ جوانان ما عاشورایی جنگیدند
- امام جمعه دیر: ستاد نماز جمعه باید اتاق فکر داشته باشد
- اماکن تاریخی و گردشگری فارس بازگشایی شد
- برگزاری مصاحبههای تخصصی داوطلبان دانشگاه فرهنگیان در لرستان
- اصلاح ۴۷ نقطه بزرگراهی؛ ۲۶۰ کیلومتر مسیر برای مردم تهران کوتاهتر شد
- ضرورت اجرای طرحهای جایگزین برای جبران خاموشیهای برق صنایع
- دریای جوکندان تالش یک قربانی گرفت
- مانور مدیریت مقابله با بحران در مینودشت برگزار شد
- گرامیداشت شهدای اقتدار و امنیت فراجا در همدان
- برپایی روضههای خانگی در زابل
- تشریح جزئیات آزمون نوبت دوم کنکور سراسری در آذربایجانشرقی
- بسته خبری ۲۳ تیرماه استان کردستان
- آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری تابستانی ایران را دارد
- ۳۵ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در استان سمنان صادر شد
شیرخواران، بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند
فوق تخصص عفونی کودکان مرکز آموزشی و درمانی قدس قزوین در گفتگو با روابط عمومی مرکز آموزشی و درمانی قدس در روز ۲۱ تیر ۱۴۰۴ گفت: به طور معمول گرمازدگی شیرخواران، سریع تر از بزرگسالان رخ می دهد. مواقعی که دمای محیط بسیار بالاست و هوا به قدر کافی تهویه و جابه جا نمی شود؛ […]


فوق تخصص عفونی کودکان مرکز آموزشی و درمانی قدس قزوین در گفتگو با روابط عمومی مرکز آموزشی و درمانی قدس در روز ۲۱ تیر ۱۴۰۴ گفت: به طور معمول گرمازدگی شیرخواران، سریع تر از بزرگسالان رخ می دهد. مواقعی که دمای محیط بسیار بالاست و هوا به قدر کافی تهویه و جابه جا نمی شود؛ مرکز سیستم تنظیم درجه حرارت بدن در هیپوتالاموس مغز از کار می افتد و افزایش جریان خون به سمت پوست و گشاد شدن عروق سطحی به طور خودکار، منجر به تعریق می شود. اگر درجه حرارت هوا خیلی بالا باشد؛ بدن قادر به خنک کردن پوست از طریق تعریق نخواهد بود؛ به خصوص در مواقعی که مقداری از مایعات بدن دفع شده باشد. در نتیجه حجم خون کم شده و درجه حرارت بدن افزایش می یابد.
خشکی پوست، گودرفتگی و سیاهی زیر چشم، عوارض گرمازدگی شیرخوار
دکتر علیرضا طارمی ها، با اشاره به اینکه شیرخواران به دلیل کم بودن حجم مایع موجود در خون و وزن کم، بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند؛ اظهار کرد: تعداد تنفس شیرخواران بیشتر از بزرگسالان است؛ بنابر این گرمای بیشتری از بدنشان خارج می شود؛ در موارد گرمازدگی، دمای بدن افزایش می یابد که در پی آن، تب و ناراحتی های رفتاری بروز می کند. وی افزود که اگر گرما بیشتر شود، شیرخوار به دلیل تشنگی، به شدت گریه می کند و در این حالت، ممکن است که خشکی پوست، گودرفتگی و سیاهی زیر چشم در شیرخوار دیده شود.
کاهش دمای بدن شیرخوار با آب ولرم، نه سرد
به گفته این پزشک فوق تخصص عفونی کودکان، در صورت بروز گرمازدگی در شیرخوار، ابتدا باید لباس های او را از تنش درآورد، او را به محیطی خنک برد و بدنش را با آب ولرم یا حوله مرطوب خنک، شُست و شو داد. آب نباید خیلی سرد باشد؛ زیرا باعث انقباضات عضلات می شود و تنفس را برای شیرخوار سخت می کند. وی افزود: پارچه مرطوب خنک را روی بدن، گردن و اندام های شیرخوار قرار داده و اندام تحتانی را بالا ببرید تا خون به جریان افتد و به مغز برسد. اگر شیرخوار هوشیار است؛ به او مایعات خنک بدهید و اگر هوشیار نیست؛ هر چه سریع تر او را نزد پزشک ببرید.
مراجعه به اورژانس در گرمازدگی شدید
دکتر طارمی ها با تاکید بر کنترل درجه حرارت بدن شیرخوار در هنگام گرمازدگی در هر ۱۰ دقیقه یک بار گفت: اگر دمای بدن کاهش نیابد و حالات شیرخوار، طبیعی نباشد، باید به پزشک مراجعه کرد تا درمان بر حسب شدت گرمازدگی او انجام می شود. وی ادامه داد: در مواقعی که گرمازدگی شیرخوار، شدید باشد؛ مراجعه به اورژانس ضروری است. زیرا به دنبال اختلالات الکترولیتی سدیم و پتاسیم در شیرخواران که به دلیل کمبود آب و کمبود وزن ایجاد می شود؛ احتمال بروز عوارض مغزی و قلبی بیشتر می شود.
منتظر درخواست آب از طرف شیرخوار نمانیم
فوق تخصص عفونی کودکان مرکز آموزشی و درمانی قدس گفت: ۷۰ درصد بدن یک شیرخوار از آب تشکیل شده است؛ بنابر این برای جلوگیری از بروز گرمازدگی کودک در هوای گرم تابستان، باید به طور مرتب به او آب و مایعات نوشاند و نباید منتظر تشنگی و درخواست او ماند؛ وی افزود: بهتر است در هوای گرم تابستان، بخصوص ساعت ۱۱ صبح تا چهار بعد از ظهر، لباس شیرخواران، کم و اغلب نخی باشد. وی اضافه کرد که اگر والدین، شیرخوار را بیرون می برند؛ باید کلاهی بر سر او قرار دهند که خیلی به سرش نچسبد؛ ولی از تابش مستقیم نور خورشید به صورت و سر شیرخوار جلوگیری کند.
تنظیم دمای اتومبیل، قبل از ورود شیرخوار
بنا به اظهار این پزشک فوق تخصص، اگر والدین قصد بیرون رفتن با اتومبیل را دارند؛ باید ابتدا دمای داخل اتومبیل را تنظیم کنند، سپس شیرخوار را درون آن ببرند. همراه خود بطری آب داشته باشند؛ اگر هوا گرم بود؛ به طور مرتب، پیشانی، موها و گردن شیرخوار را مرطوب کنند و دو پنجره جلو را باز بگذارند.
پزشک مرکز آموزشی و درمانی قدس، بهترین زمان برای سفر کردن به همراه یک شیرخوار را صبح زود یا شب دانست و گفت: اگر والدین مجبورند در طول روز حرکت کنند؛ هر دو ساعت، توقف کنند؛ از ماشین پیاده شوند؛ در سایه استراحت کنند؛ به شیرخوار، شیر یا نوشیدنی بدهند و هرگز، حتی اگر شیرخوار خواب است یا اتومبیل در سایه پارک شده است؛ او را در اتومبیل تنها نگذارند؛ زیرا گاهی درجه حرارت اتومبیل به ۷۰ درجه هم می رسد.
پاشویه و مصرف استامینوفن، راهکار درمان اولیه تب شیرخوار
دکتر طارمیها با اذعان به اینکه بیرون رفتن بین ساعات ۱۲ تا ۱۶ اصلا درست نیست و بردن شیرخوار زیر یک سال به ساحل دریا در فصل تابستان نیز کار عاقلانه ای نیست؛ گفت: در روزهای گرم تابستان، هر روز صبح برای چند دقیقه، پنجره های اتاق شیرخوار، باز شود؛ کولر روشن شود تا هوا کمی خنک شود و پرده ها کشیده شود تا آفتاب به درون اتاق نتابد و خنک بماند. وی افزود که درجه حرارت بالای بدن و تب یا پوشاندن زیاد می تواند باعث بروز گرمازدگی شود؛ پس در مواقعی که شیرخوار تب دارد با پاشویه و مصرف استامینوفن، باید درجه حرارت بدنش را پایین آورد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.