بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت کنند؟ | ایران مدلبز

بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت کنند؟ | ایران مدلبز
🔹شعار مجله سلامت و پزشکی ایران مدلبز🔹
⚕️ ایران مدلبز؛ پلی بین دانش پزشکی و زندگی روزمره ⚕️
Monday, 14 July , 2025
امروز : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
شناسه خبر : 41692
خانه » سلامت زنان، زایمان و بارداری تاریخ انتشار : 14 جولای 2025 - 13:05 | 5 بازدید | ارسال توسط :

بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت کنند؟

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه‌مدت تأمین اجتماعی نحوه برخورداری از حمایت‌هایی مانند کمک‌هزینه ازدواج و مراسم ترحیم را تشریح کرد.

بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت کنند؟

امیر عباس قدرتی رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تعهدات سازمان تأمین اجتماعی‬ گفت: حمایت‌های بی مه‌ ‌ای سازمان تأمین اجتماعی به دو دسته کلی تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت طبقه بندی می‌شوند. تعهدات بلند مدت شامل مستمری‌‏هایی است که در دوران بازنشستگی و یا از کارافتادگی به مشمولان پرداخت می‌‏شود و یا در صورت فوت بیمه شده اصلی به بازماندگان واجد شرایط تعلق می‌‏گیرد.

وی افزود: تعهدات کوتاه مدت شامل حمایت‌هایی است که با توجه به ماهیت آن‌ها، صرفاً یک بار (کمک ازدواج و کمک هزینه مراسم ترحیم) و یا برای مدت کوتاه و محدودی پرداخت می‌شود و هدف از برقراری و ارائه آن، حمایت از بیمه شدگان در مقابل بروز عواملی از جمله بیماری، حوادث، زایمان و بیکاری است.

وی در ادامه درباره تعهدات کوتاه مدت سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرد: این نوع تعهدات شامل غرامت دستمزد ایام بیماری، کمک بارداری (مرخصی زایمان)، پروتز و اروتز، کمک هزینه ازدواج، کمک هزینه مراسم ترحیم، هزینه سفر و فوق العاده سفر اقامت بیمار و همراه، مقرری بیمه بیکاری و غرامت مقطع نقص عضو است.

پرداخت کمک‌هزینه فوت معادل حداقل دستمزد سال فوت

قدرتی در خصوص پرداخت هزینه مراسم ترحیم به بیمه شدگان این سازمان بیان کرد: هدف از پرداخت کمک هزینه مراسم ترحیم، جبران بخشی از هزینه‌هایی است که بازماندگان افراد مشمول قانون تأمین‌اجتماعی بابت فوت آنان متحمل شده‌اند.

وی گفت: این کمک هزینه، رقم مقطوعی است که در صورت فوت همسر بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر اصلی به فرد بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر و در صورت فوت بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر اصلی، به خانواده بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی پرداخت می‌شود. مشمولان دریافت کمک‌هزینه مراسم ترحیم، مستمری بگیران بازنشسته و ازکارافتاده کلی و بیمه‌شدگان اجباری، اختیاری، توافقی، رانندگان، کارگران ساختمانی، مقرری‌بگیران بیمه بیکاری و قالیبافان هستند.

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت سازمان تأمین اجتماعی‬ ادامه داد: مبلغ کمک هزینه کمک هزینه مراسم ترحیم معادل حداقل دستمزد ماهانه مصوب شورایعالی کار در سال فوت است و شرط اصلی پرداخت آن به بازماندگان، برقرار بودن ارتباط بیمه‌ای متوفی با سازمان و دارا بودن استحقاق درمان در زمان فوت است.

بیمه‌شدگان با ۷۲۰ روز سابقه کار مشمول کمک‌هزینه ازدواج می‌شوند

وی در ادامه به کمک هزینه ازدواج اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی به بیمه‌شدگان زن یا مرد که برای اولین بار ازدواج می‌کنند و دارای شرایط قانونی لازم می‌باشند، مبلغی به عنوان کمک ازدواج پرداخت می‌کند. میزان آن معادل یک ماه متوسط حقوق یا مزد بیمه‌شده ظرف دو سال قبل از تاریخ عقد می‌باشد و در صورتی که که مبلغ محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد ماهانه تاریخ عقد باشد، مبلغ قابل پرداخت به حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار در سال وقوع عقد افزایش می‌یابد.

به گفته وی بیمه‌شده در صورت احراز شرایط ذیل، استحقاق دریافت کمک ازدواج را خواهد داشت:

ازدواج اول بیمه شده باشد.

در تاریخ ازدواج رابطه استخدامی بیمه‌شده با کارفرما قطع نشده باشد.

بیمه‌شده باید ظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج حداقل ۷۲۰ روز سابقه کار و پرداخت حق‌بیمه داشته باشد.

اگر زن و شوهر هر دو دارای شرایط فوق باشند کمک هزینه یاد شده به هر دو نفر پرداخت می‌شود.

دسترسی آسان به خدمات تأمین اجتماعی از طریق اپلیکیشن رسمی

قدرتی در خصوص نحوه اقدام به دریافت این تعهدات نیز بیان کرد: با هدف افزایش رضایتمندی مشمولان، تسهیل در ارائه خدمات و کاهش حجم مراجعات، سامانه خدمات غیرحضوری به نشانی es.tamin.ir و نرم افزار کاربردی تأمین من (اپلیکیشن رسمی سازمان تأمین اجتماعی) راه اندازی شده تا بیمه شدگان، کارفرمایان و بازنشستگان بتوانند بسیاری از امور خود را از جمله خدمات نام‌نویسی، مشاهده سابقه و ریز دستمزد، استعلام برخورداری از حمایت‌های درمانی، درخواست تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت، ارائه درخواست و انعقاد بیمه اختیاری و صاحبان حرف و مشاغل آزاد، پرداخت حق بیمه، خدمات سلامت الکترونیک را بدون نیاز به مراجعه به واحدهای اجرایی انجام دهند.

وی افزود: امکان ارائه درخواست دریافت کمک هزینه‌های ازدواج از طریق مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی فراهم شده و متقاضیان می‌توانند با ورود به منوی بیمه شدگان / حمایت‌های کوتاه مدت / درخواست کمک هزینه‌های ازدواج نسبت به ثبت درخواست مربوطه اقدام کنند.

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت سازمان تأمین اجتماعی‬ تاکید کرد: همچنین بازماندگان واجد شرایط می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان و ورود به منوی بیمه شدگان / حمایت‌های کوتاه مدت / درخواست کمک هزینه مراسم ترحیم، تقاضای خود را بدون نیاز به بارگذاری مدارک ارائه نمایند. شایان ذکر است چنانچه هیچ‌یک از بازماندگان از بابت فوت متوفی، مستمری دریافت نکنند، دریافت کمک هزینه مذکور با مراجعه به آخرین شعبه بیمه پردازی صورت می‌پذیرد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.