🔹شعار مجله سلامت و پزشکی ایران مدلبز🔹
⚕️ ایران مدلبز؛ پلی بین دانش پزشکی و زندگی روزمره ⚕️
Sunday, 13 July , 2025
امروز : یکشنبه, ۲۲ تیر , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
شناسه خبر : 41100
خانه » اخبار سلامت استان‌ها تاریخ انتشار : 12 جولای 2025 - 9:17 | 8 بازدید | ارسال توسط :

کمبود بودجه سد راه مقابله با ریزگردهای اصفهان

اصفهان- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به وجود ۱.۵ میلیون هکتار کانون بحرانی گردوغبار گفت: کمبود بودجه مانع اصلی مقابله با ریزگردها و بیابان‌زایی در اصفهان است.

کمبود بودجه سد راه مقابله با ریزگردهای اصفهان

محمدعلی کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر کمبود اعتبارات را چالش اصلی اجرای طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی دانست و اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده که هر سال بخشی از عملیات نهال کاری و مقابله با بیابان زایی را انجام دهیم و برای این امر بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی اعتبار شده است در صورتی که اعتباری که به ما تخصیص می‌یابد خیلی کمتر از این عدد است و پاسخگوی نیازها نیست.

وی با بیان اینکه استان اصفهان با ۱.۵ میلیون هکتار کانون بحرانی درجه یک ریزگرد، نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است، افزود: اولویت ما کنترل ریزگردها در مناطق نزدیک به شهرها، مناطق مسکونی، صنعتی و نظامی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: با وجود محدودیت‌های مالی، تلاش‌هایی برای بهینه‌سازی منابع مالی با تولید نهال در نهالستان‌های منابع طبیعی استان، صرفه جویی در هزینه‌ها و همکاری با پیمانکاران بومی در دستور کار است.

کاظمی خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای اصلی مقابله با بیابان‌زایی کاشت گونه‌های گیاهی مقاوم و ایجاد بادشکن‌های زنده و غیرزنده است که به دلیل کمبود بودجه، اجرای آن‌ها با کندی پیش می‌رود.

وی افزود: پیشنهادی برای تأمین اعتبار به ستاد بحران کشور ارائه شده و امید است از محل اعتبارات ملی، بخشی از منابع موردنیاز استان اصفهان تأمین شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: علاوه بر طرح‌های یاد شده برای مقابله با گردوغبار در استان، بازسازی معادن متروکه به‌عنوان یکی از منابع تولید ریزگرد در دستور کار قرار دارد و برخی بهره‌برداران معادن نیز برای همکاری در اصلاح این مناطق اعلام آمادگی کرده‌اند.

کاظمی، چالش مهم دیگر را مدیریت کانون‌های بحرانی مشترک بین استان‌های بیابانی همجوار اصفهان و حتی مناطق مرزی فراتر از کشور دانست و ابراز کرد: برنامه‌ریزی برای اجرای پروژه‌های بیابان‌زدایی به‌صورت هماهنگ با استان‌های همجوار و سازمان‌های مربوطه دنبال می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با تأمین حداقل اعتبارات لازم گام‌های مؤثری برای کاهش اثرات ریزگردها و کنترل بیابان‌زایی برداشته شود، هرچند شرایط کنونی به دلیل محدودیت‌های مالی چندان مطلوب نیست.

به گزارش مهر، ۲۱ تیرماه (۱۲ ژوئیه) به پیشنهاد ایران به نام «روز مقابله با توفان‌های گرد و غبار» در تقویم بین المللی ثبت شده است.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.