امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 7 July , 2025
امروز : دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 40125
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 07 جولای 2025 - 9:32 | 3 بازدید | ارسال توسط :

قفسه‌ دارویی خانه را ساماندهی کنید

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه‌هایی برای سامان‌دهی قفسه دارویی منازل ارائه کرده است تا از خطرات مصرف نابجای داروها و آسیب به سلامت خانواده و محیط زیست پیشگیری شود.

قفسه‌ دارویی خانه را ساماندهی کنید

دکتر فخر زارعی در گفت وگو با وبدا با تأکید بر عدم نگهداری داروهای تاریخ‌گذشته یا مصرف‌نشده، اظهار کرد: پیش از دور انداختن بطری‌های دارو، برچسب و دستور مصرف آن را مخدوش کنید تا از مصرف نابجا جلوگیری شود. همچنین توصیه می‌شود در صورت درج نحوه معدوم‌سازی دارو توسط شرکت سازنده، مطابق همان دستورالعمل اقدام نمایید.

 

 وی افزود: داروهایی که تاریخ انقضای آن‌ها گذشته، بهتر است از بسته‌بندی خارج شده و به همراه زباله‌های تر مانند تفاله چای معدوم شوند تا از دسترسی کودکان یا سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود.

 

مدیر نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: پوکه اسپری‌های استنشاقی که در درمان بیماری‌هایی چون آسم و بیماری‌های انسدادی ریه کاربرد دارند، حاوی گازهایی هستند که ممکن است به لایه ازون آسیب برسانند؛ بنابراین دورریزی آن‌ها باید مطابق اصول بازیافت زباله انجام شود و از سوراخ کردن یا سوزاندن آن‌ها جداً پرهیز شود.

 

وی یادآور شد: شربت‌های تاریخ گذشته (به جز آنتی‌بیوتیک‌ها) باید در فاضلاب ریخته شده و ظرف آن‌ها معدوم شود. سوسپانسیون آنتی‌بیوتیک‌ها نیز تنها تا ۱۰ روز پس از آماده‌سازی قابل مصرف هستند و پس از آن باید به زباله انداخته شوند. وی ادامه داد: قطره‌های چشمی نیز تنها تا یک ماه پس از باز شدن درب ظرف استریل هستند و پس از آن باید دور ریخته شوند.

 

دکتر فخر زارعی همچنین به نکته‌ای مهم اشاره و عنوان کرد: داروها را نباید به دوستان یا نزدیکان خود داد، زیرا هر دارو برای فردی خاص و با در نظر گرفتن سابقه پزشکی وی تجویز شده است. دارویی که برای شما مفید بوده، ممکن است برای دیگری خطرناک باشد.

 

وی با بیان اینکه در صورت عدم آگاهی از نحوه صحیح دورریزی دارو، حتماً با داروسازان مشورت کنید، تأکید کرد: داروخانه‌ها مجاز به بازپس‌گیری داروهایی که قبلاً به‌صورت آزاد یا بیمه‌ای فروخته شده‌اند نیستند. 

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.