امروز : پنج شنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴
- عیادت وزیر بهداشت از پزشک مجروح حادثه حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین/روایت تکاندهنده دکتر سعیده مکارم از حمله به زندان اوین
- ارائه مستندات حملات رژیم صهیونیستی به مراجع بینالمللی در دستور کار وزارت بهداشت/ مردم، زنان، کودکان و پزشکان قربانیان حمله وحشیانه صهیونیستها بوده اند
- کلنگزنی نخستین سرای سمنهای سلامت کشور در ایرانشهر
- هشدار آیت الله مکارم به سردمداران سوریه؛ راه نجات، دولت فراگیر ملی است
- وقوع قتل در مینودشت و دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت
- قم باید الگوی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور باشد
- تأکید بر نقش قم در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
- ایفای نقش مطالبهگری رسالت اصلی دستگاه قضا است
- استاندار گلستان: تقویت سلامت و جذب نیرو، اولویت استان است
- سطح آموزشوپرورش استان قم باید بالاتر از میانگین کشوری باشد
- رئیس تبلیغات اسلامی گرگان: جنگ رسانهای امروز شبیه فتنههای عاشورا است
- رقابت ۳۰۷۶ داوطلب در نوبت دوم کنکور در کاشان
- مقایسه تعداد تعطیلات رسمی ایران با کشورهای اروپایی
- یونیسف نقض حقوق کودکان در تجاوز اسرائیل به ایران را پیگیری کند
- نخستین شکست بانوان فوتبالیست مقابل لبنان
- ساپینتو بالاخره دستیاران خارجیاش را وارد کرد!
- فرصتهای سرمایهگذاری بخش گردشگری مورد حمایت همهجانبه است
- معرفی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردبیل
سلامت میانسالان، بنیان آیندهای جوان و پایدار
در روزگاری که ساختار سنی جمعیت بهسرعت در حال تغییر است، گروه زنان و مردان میانسال (۴۰ تا ۶۴ سال) نقش تعیینکنندهای در شاخصهای جمعیتی، بهویژه «پنجره جمعیتی» ایفا میکنند. نسلی که نه به گذشته تعلق دارد و نه از آینده دور است؛ بلکه در خط مقدم ساختن اکنون و فردای جامعه قرار گرفته است. […]


در روزگاری که ساختار سنی جمعیت بهسرعت در حال تغییر است، گروه زنان و مردان میانسال (۴۰ تا ۶۴ سال) نقش تعیینکنندهای در شاخصهای جمعیتی، بهویژه «پنجره جمعیتی» ایفا میکنند. نسلی که نه به گذشته تعلق دارد و نه از آینده دور است؛ بلکه در خط مقدم ساختن اکنون و فردای جامعه قرار گرفته است.
مطابق با سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ و در امتداد اهداف برنامه هفتم پیشرفت کشور، محورهایی چون حفظ و ارتقاء نرخ باروری، تحکیم بنیان خانواده، تقویت نهاد پدری و مادری، و ارتقاء سلامت عمومی از ارکان بنیادین حفظ جوانی جمعیت بهشمار میروند. در این موقعیت حساس، جمعیت میانسال حلقه اتصال میان تجربه نسل گذشته و پویایی نسل آینده است.
میانسالی، نه پایان توانمندی، بلکه اوج تعادل در عقلانیت، ثبات روانی، تجربه زیسته و قابلیت عمل است. آمارها نیز مؤید این واقعیتاند:
بیش از ۶۰ درصد از زنان متأهل و واجد شرایط فرزندآوری در گروه سنی ۳۵ تا ۴۹ سال قرار دارند.
مردان میانسال سهم بالایی از نیروی کار، مدیریت خانوار و تصمیمسازی اقتصادی کشور را برعهده دارند.
میانسالان بیش از سایر گروههای سنی، نقش محوری در انتقال الگوهای فرزندپروری، سلامت، سبک زندگی و هویت خانوادگی به نسل جوان دارند.
بر اساس یافتههای علمی، کشورهایی که موفق به کنترل روند پیری جمعیت شدهاند، تمرکز ویژهای بر سلامت باروری، بهداشت روان، مشارکت اجتماعی و حمایت اقتصادی از میانسالان فعال داشتهاند.
سلامت میانسالان، زیربنای سه عرصه راهبردی است:
سلامت باروری و بارداری ایمن: زنان میانسال با وضعیت جسمی و روانی مطلوب میتوانند بارداریهای سالم، ایمن و رضایتبخشی را تجربه کنند. مردان میانسال نیز با حفظ سلامت جسمی و باروری خود، نقش مؤثر و همپای شریک زندگی در فرزندآوری سالم و موفق دارند.
سلامت روان و انسجام خانوادگی: ثبات روانی میانسالان موجب حفظ گرمای خانواده، پیشگیری از طلاق و تربیت سالم نسل آینده میشود. طبق مطالعات، رضایت از زندگی رابطه مستقیمی با تمایل به فرزندآوری و تقویت هویت والدینی دارد.
مولد بودن اقتصادی و اجتماعی: میانسالان شاغل و کارآفرین، گرداننده چرخهای اقتصادی کشور هستند. سلامت این گروه به معنای افزایش بهرهوری، امید اجتماعی و کاهش هزینههای نظام سلامت در آینده است.
در راستای بهرهگیری از ظرفیت میانسالان در پویایی جمعیتی، موارد زیر باید در برنامههای نظام سلامت لحاظ گردد:
اجرای برنامههای جامع سلامت میانسالان با تمرکز بر ارتقاء سلامت باروری، تغذیه، فعالیت بدنی، سلامت روان، مراقبت ناباروری، پیشگیری از سقط خودبهخودی، و توانمندسازی اجتماعی.
ارائه مشوقهای متنوع فرزندآوری در میانسالی، مانند طراحی بستههای خدمات باروری برای بالای ۴۰ سال، اولویت در وامهای مسکن و معیشت برای خانوادههای دارای فرزند سوم به بعد، و حمایت از پدران میانسال دارای فرزند خردسال.
تولید محتوای رسانهای فاخر و انگیزشی برای ترویج روایتهای مثبت از پدر و مادر شدن در میانسالی، نمایش موفقیت خانوادههای پرجمعیت و برجستهسازی نقش کلیدی این گروه در آینده کشور.
ایجاد حلقههای والدگری مثبت با استفاده از ظرفیت مادران داوطلب، معلمان بازنشسته، رابطین و داوطلبان سلامت آموزشدیده، برای آموزش مهارتهای زندگی و انتقال تجربه به نسل جوانتر.
تقویت مراکز ارائه خدمات مشاوره فرزندآوری با حضور متخصصان سلامت زنان و مردان، روانشناسان، کارشناسان سبک زندگی ایرانیاسلامی و ماماها، مبتنی بر مشاوره همدلانه و علمی.
افزایش حس مسئولیت اجتماعی و نسلی از طریق برگزاری پویشهای منطقهای و ملی با عنوان «میانسالی؛ فصل دوم زندگی، فصل ساختن آینده».
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.