امروز : دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
ایجاد شبکه جامع آزمایشگاهی، گامی راهبردی برای آینده دانشگاه علوم پزشکی تهران
در جلسه هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید رضا رئیسکرمی، رئیس دانشگاه، با اشاره به اهمیت استراتژیک پروژه ایجاد و توسعه شبکه آزمایشگاهی جامع دانشگاه، این طرح را یکی از اقدامات زیربنایی برای ارتقای کیفیت پژوهش، آموزش و صرفهجویی مالی در سطح دانشگاه عنوان کرد. در جلسه یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن شورای ستاد مرکزی، دکتر منان حاجی محمودی مسئول پروژه ایجاد و توسعه شبکه آزمایشگاهی دانشگاه گزارشی از وضعیت موجود آزمایشگاه جامع دانشگاه و چالش های مربوطه و پیشنهاد اساسنامه و دستورالعمل اجرایی شبکه آزمایشگاهی جامع دانشگاه را ارائه کرد.
در ادامه رئیس دانشگاه با تأکید بر ضرورت پیشبرد پروژه شبکه آزمایشگاهی جامع دانشگاه، از دکتر حاجی محمودی به عنوان مسئول پروژه قدردانی کرد و افزود: «این پروژه با چالشهای اجرایی متعددی همراه است اما اجرای موفق آن میتواند دستاوردهایی ماندگار و بزرگی برای دانشگاه داشته باشد. لازم است در اجرای این برنامه با تدبیر و دوراندیشی حرکت شود و با یک برنامه و مدون و جدول زمانی مناسب بدون تعجیل به اهداف مورد نظر که همان منتفع شدن همه ذیربطان است، برسیم.»
وی با اشاره به تجربههای گذشته دانشگاه در مدیریت فضاهای فیزیکی، تأکید کرد که هر اقدام این چنینی باید با هماهنگی کامل با واحدهای حقوقی و حراست انجام شود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
در این نشست، دکتر رئیسکرمی بر اهمیت همراهی و حمایت تمام واحدهای دانشگاه در اجرای پروژه شبکه آزمایشگاهی جامع تأکید کرد و گفت: «حمایت جمعی، برنامهریزی دقیق و صبر راهبردی رمز موفقیت ما در اجرای این طرح ملی است.»
دکتر رئیسکرمی همچنین در ابتدای جلسه ضمن ابراز تأسف نسبت به حادثه تلخ تصادف یکی از دانشجویان ورودی ۱۳۹۷ که منجر به فوت وی شده بود، به بازدید اخیر خود از خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش ظرفیت دانشجویان و مشکلات ناشی از آن باید هر چه سریع تر ساختمان های جدید و استاندارد برای خوابگاه ها پیش بینی کنیم.
حرکت تازه دانشگاه علوم پزشکی تهران برای راهاندازی شبکه آزمایشگاهی جامع
در جلسه هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر منان حاجی محمودی، مسئول پروژه ایجاد و توسعه شبکه آزمایشگاهی دانشگاه گزارشی جامع از وضعیت موجود، چالشها و مسیر پیشرو برای راهاندازی شبکه آزمایشگاهی جامع دانشگاه ارائه داد.
ساختار شبکهای، نه متمرکز؛ مشارکت داوطلبانه با مشوقهای انگیزشی
دکتر حاجی محمودی در ابتدای سخنان خود تأکید کرد: موضوع شبکه آزمایشگاه جامع همواره در اولویت های ساختار پژوهشی دانشگاه بوده و در دورههای مختلف مدیریتی، لزوم یکپارچهسازی فضاها و تجهیزات بارها مطرح شده است. به گفته وی، ساختار پیشنهادی جدید با نگاهی شبکهای و مشارکتی طراحی شده و قرار نیست مدیریت متمرکزی بر آزمایشگاهها اعمال شود. در عوض، مراکز و دانشکدهها میتوانند داوطلبانه به این شبکه بپیوندند و از مزایای فنی و اقتصادی آن بهرهمند شوند.
بهره برداری بهینه منابع موجود
دکتر حاجی محمودی با اشاره به سرنوشت تجهیزات آزمایشگاهی گرانقیمت دانشگاه تصریح کرد که استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیت برخی از دستگاه های با تکنولوژی بالا ها در دانشگاه صورت نمی پذیرد و در ادامه افزود ظرفیت این شبکه می تواند در کنار بخش های موجود ماموریت آموزشی و پژوهشی دانشگاه را توسعه و تقویت کند.
وی اعلام کرد که در شروع پروژه، آزمایشگاه جامع عملاً هیچ تجهیزاتی در اختیار نداشت اما در ماههای اخیر، امکان استفاده از برخی تجهیزات، بازیابی، جانمایی و راهاندازی ان در دستور کار قرار گرفته است.
نقشه راه توسعه
دکتر حاجی محمودی ضمن تشکر از دکتر سبزواری ریاست قبلی آزمایشگاه جامع بابت زحمات انجام شده و مستندات پیشنهاد کرد دانشگاه باید با تصویب اساسنامه جدید در هیئت امنا، بازنگری دستورالعمل اجرایی در هیئترئیسه و تشکیل شورای عالی شبکه، چارچوب حقوقی و اجرایی این طرح را تثبیت کند.
پلتفرم نرمافزاری، استانداردسازی و ارتباط با صنعت
یکی از محورهای اصلی توسعه شبکه، طراحی و استقرار یک سامانه نرمافزاری جامع برای ثبت، پیگیری، مدیریت نمونهها و ارائه خدمات آنلاین عنوان شد. همچنین استانداردسازی فرآیندها از جمله اخذ ایزو ۱۷۰۲۵ و همکاری با سازمان غذا و دارو در دستور کار قرار گرفته است.
تجربه آزمایشگاه پیشبالینی؛ فضای یونیک، نیاز به پشتیبانی
در بخشی از گزارش به وضعیت آزمایشگاه پیشبالینی دانشگاه اشاره شد که در طبقه منفی یک آزمایشگاه جامع مستقر است. اگرچه این بخش طراحی مدرنی دارد و توان ارائه خدمات خاص را دارد، اما بهدلیل نوع خدمات پروژهمحور و نبود مدل درآمدزایی پایدار، نیاز به حمایت مستقیم دانشگاه دارد. به گفته دکتر محمودی، نمیتوان همه فضاها را صرفاً با نگاه درآمدزا سنجید؛ برخی فضاها بهدلیل اهمیت علمی و منحصربهفرد بودن، باید مورد حمایت ساختاری قرار گیرند.
چشمانداز ملی ایجاد قطب آزمایشگاهی بیولوژیک کشور
دکتر حاجی محمودی در جمعبندی گزارش خود، با اشاره به ظرفیت بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد که با تجهیز و توسعه ساختار شبکه آزمایشگاهی، این دانشگاه میتواند نخستین قطب رسمی آزمایشگاههای بیولوژیک کشور شود.
وی افزود: در حال حاضر، بسیاری از فرآوردههای بیولوژیک نظیر دارو و واکسن، فاقد مرجع آزمایشگاهی در داخل کشور هستند و در برخی موارد نمونهها با هزینههای گزاف به خارج فرستاده میشوند. دکتر حاجی محمودی تأکید کرد که توسعه شبکه آزمایشگاهی دانشگاه میتواند به کاهش این وابستگی و ارتقای سطح علمی و فناورانه کشور منجر شود.
وی گفت: به علت پیشرفت روزافزون کشور در زمینه تولید داروهای بیولوژیک، نیاز گسترده ای به آزمایشگاه های همکار کنترل داروهای بیولوژیک وجود دارد و در صورت گسترش تجهیزات و امکانات می تواند باعث جلوگیری از ارسال نمونه ها به خارج از کشور و کاهش هزینه های تولید ونظارت شود.
در ادامه پیشنهاد به روز رسانی دستورالعمل اجرایی شبکه آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه ارائه شد.
تأکید حجتالاسلام والمسلمین قریشی بر استقامت در مسیر حق: راه روشن به پیروزی میرسد
در ابتدای جلسه حجتالاسلام و المسلمین سید مجید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، در جلسه هیئترئیسه دانشگاه که در سالن شورای ستاد برگزار شد، با استناد به خطبه ۲۰۱ نهجالبلاغه، بر اهمیت ایستادگی در مسیر هدایت الهی و نداشتن هراس از تنهایی یا کمی یاران در این مسیر تأکید کرد. وی در این جلسه گفت: «اخطبه ۲۰۱ نهجالبلاغه خطبهای کوتاه اما پرمحتوا که میفرماید: ” ای مردم، از کمتعداد بودن اهل هدایت نترسید.» مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به تعبیر امیرالمؤمنین(ع) افزود: «در مسیر هدایت نباید به علت اینکه تعداد اندکی همراه داریم یا دیگران ما را یاری نمیکنند، دچار تردید شویم. اگر راه، راه حق است، باید با اطمینان آن را ادامه داد.»
خبیث و طیب یکی نیستند، حتی اگر خبیث فراوان باشد
حجتالاسلام و المسلمین قریشی در ادامه به بخش دیگری از خطبه اشاره کرد و گفت: «حضرت علی(ع) میفرمایند: آیا خبیث و طیب یکی هستند؟ حتی اگر خبیث فراوان باشد، باز هم نباید از فراوانی آنها ترسید. نباید معیار حق و باطل را به تعداد پیروان آنها گره زد.»
دنیا سفرهای پرزرقوبرق اما ناپایدار مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در تحلیل علل بیتوجهی برخی به راه هدایت، بیان کرد: «امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند مردم دنیا گرد سفرهای نشستهاند که ظاهری زیبا دارد اما گرسنگی آن بیش از سیریاش است. دنیاپرستی باعث شده افراد از مسیر حق منحرف شوند.» حجتالاسلام و المسلمین قریشی ادامه داد: «مردم با دو حالت شناخته میشوند؛ یا با رضایت و همراهی، یا با مخالفت. حالت سوم وجود ندارد. کسی که حتی اگر همراه عملی نباشد، اما رضایت به ظلم داشته باشد، در همان صف ظالمان است.»
رضایت قلبی، همسنگ حضور عملی
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با بیان داستانی از جنگ صفین و گفتوگوی یکی از یاران با امیرالمؤمنین(ع) تأکید کرد: «اگر کسی در ظاهر با شما نیست اما دلش با مسیر هدایت همراه است، او نیز مشمول اجر و آثار همراهان خواهد بود. رضایت قلبی همانقدر اهمیت دارد که مشارکت عملی.»
عاقبت مخالفان هدایت: سرگردانی در بیابان گمراهی
وی در پایان با نقل فرازی دیگر از خطبه یادشده گفت: «حضرت علی(ع) میفرمایند: هرکس راه درست را برود به آب خواهد رسید. اما اگر کسی خسته شود، عقب بکشد یا مسیر حق را رها کند، در بیابان سرگردانی خواهد افتاد.» حجتالاسلام و المسلمین قریشی افزود: «امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند وقتی ناقه حضرت صالح را یک نفر کشت، خداوند همه مردم آن قوم را مؤاخذه کرد چون به آن کار رضایت داشتند. لذا تأکید میشود که تنها راه نجات، ایستادگی در مسیر حق است؛ و خداوند وعده داده است که اهل استقامت را به مقصد میرساند.»
در پایان این نشست، وی برای همه اعضای هیئترئیسه دعا کرد و گفت: «از خداوند میخواهیم ما را از راه روشن منحرف نکند و استقامت در مسیر هدایت را به ما عطا فرماید.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.