امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 19 May , 2025
امروز : دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 30501
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 19 می 2025 - 9:32 | 3 بازدید | ارسال توسط :

فرزند، برکت است، بیایید این برکت را زندگی کنیم

زندگی، درختی است که ریشه‌هایش در دل خاک محکم شده و شاخه‌هایش در آسمان رو به تعالی‌اند. درختی که اگر میوه ندهد، انگار روحی در آن جریان ندارد. فرزندان، میوه‌های شیرین این درختند؛ آن‌ها که تولد و بالید‌ن‌شان، دل انسان را روشن می‌کند و به روزهای خاکستری زندگی، رنگ امید می‌بخشد. شاید حق با قدیمی‌ها باشد که می‌گفتند: «زندگی بی‌فرزند، همانند درختی بی‌ثمر است.» هفته ملی جمعیت، بهانه‌ای است برای یادآوری نقش بی‌بدیل خانواده‌های خوش جمعیت در پویایی جامعه. در آستانه این هفته، پای صحبت مادری نشسته‌ایم که با چهار فرزندش، نمونه‌ای از عشق، صبوری و زندگی است.

فرزند، برکت است، بیایید این برکت را زندگی کنیم

به گزارش وبدا، مهدیه محمدزاده، کارمند معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با صداقت و مهربانی از تجربه مادری در خانواده‌ای خوش جمعیت می‌گوید.

  1. چه انگیزه‌ای باعث شد تصمیم بگیرید چهار فرزند داشته باشید؟

مهم‌ترین دلیل برای من، توصیه‌های رهبر معظم انقلاب درباره جوان‌سازی جمعیت بود. ما برای داشتن جامعه‌ای پویا، به خانواده‌های خوش جمعیت نیاز داریم. از طرفی تجربه اطرافیانم که با داشتن تنها یک یا دو فرزند، حسرت و فشارهای روانی زیادی را تحمل می‌کنند، باعث شد تصمیم بگیرم این مسیر را متفاوت طی کنم.

  1. واکنش اطرافیان نسبت به خانواده‌ی خوش جمعیت شما چگونه بود؟

برخلاف تصوری که بعضی‌ها دارند، بیشتر مردم با دیدن ما خوشحال می‌شوند. گاهی در کوچه و خیابان می‌بینم که مردم با لبخند و تحسین به ما نگاه می‌کنند. حتی خیلی‌ها می‌گویند ای‌کاش جرئت و توان داشتن فرزند بیشتر را داشتند.

  1. سخت‌ترین و شیرین‌ترین لحظه‌های مادری در خانواده‌ای خوش جمعیت چیست؟

بدون شک، فاصله کم بین دو فرزند آخرم کار را برایم سخت‌تر کرده است. شب‌بیداری‌ها، مسئولیت‌های زیاد، همگی دشوارند. اما وقتی کنار هم هستیم، خنده‌های بچه‌ها را می‌بینم، بازی‌شان را تماشا می‌کنم، حس می‌کنم همه آن سختی‌ها ارزشش را داشته‌اند.

  1. چطور بین خانه، کار و فرزندپروری تعادل ایجاد می‌کنید؟

حقیقتاً بدون کمک همسرم نمی‌توانستم از پس این مسئولیت‌ها برآیم. دختر دوازده ساله‌ام، فاطمه، هم دستیاری بزرگ برای من است. پسرم محمد هم هرجا که بتواند کمک می‌کند. خوشبختانه در خانه از حمایت خوبی برخوردارم.

  1. آیا حمایت خاصی از سوی دولت یا نهادهای اجتماعی داشته‌اید؟

متأسفانه در حوزه حمایت‌های دولتی و اجتماعی، هنوز جای کار بسیار است. حتی وام فرزندآوری را هم هنوز دریافت نکرده‌ایم. فقط تکیه‌مان به همسر و خانواده بوده است.

  1. بزرگ‌ترین چالش خانواده‌های خوش جمعیت را چه می‌دانید؟

بزرگ‌ترین نیاز، حمایت از مادران است؛ به‌ویژه مادران شاغل. اگر مادر انرژی بیشتری داشته باشد، قطعاً می‌تواند وقت با کیفیت‌تری را صرف تربیت فرزندان کند. کاهش ساعت کاری یا مرخصی‌های انعطاف‌پذیر بسیار مؤثر خواهد بود.

  1. دولت چه حمایت‌هایی می‌تواند برای تشویق فرزندآوری ارائه دهد؟

دولت باید حمایت‌های ملموس و مشوق‌های واقعی ارائه دهد، کاهش ساعات کاری برای مادران، یارانه اقلام کودک مانند شیر خشک و پوشک، کمک هزینه‌های معیشتی و حتی حمایت‌های آموزشی و تربیتی. خیلی‌ها تمایل به فرزند بیشتر دارند، اما ترس از هزینه‌ها مانع آن‌هاست.

  1. چرا به نظر شما برخی خانواده‌ها تمایل به داشتن فرزند کمتر دارند؟

راستش را بخواهید، گاهی راحت‌طلبی و بی‌حوصلگی دلیل اصلی است. بسیاری از مادران می‌گویند که بچه بیشتر می‌خواهند، اما نمی‌توانند سختی‌های بارداری یا مراقبت را تحمل کنند. در حالی که به‌ویژه تولد دختران، برکت ویژه‌ای به زندگی می‌آورد.

  1. پیامی برای مادرانی که در تصمیم‌گیری برای تعداد فرزندان مردد هستند؟

زندگی با چند فرزند، نشاط، امید و پویایی خاصی دارد. فرزند باعث می‌شود از روزمرگی بیرون بیاییم و حال دلمان خوب شود. بزرگ‌ترین خوشی‌های زندگی، در خنده‌های کودکانه و در آغوش گرفتن فرزندان خلاصه می‌شود.

  1. اگر به گذشته بازگردید، باز هم همین تعداد فرزند را انتخاب می‌کردید؟

نه‌تنها پشیمان نیستم، بلکه در سال‌های آینده دوباره برای فرزندآوری اقدام خواهم کرد. چون می‌بینم که مادران تک‌فرزند، در تنهایی روزگار می‌گذرانند و فرزندانشان هم از داشتن فامیل و جمع خانوادگی محروم می‌مانند. فرزند نعمت است و ما باید این نعمت را پاس بداریم.

مادری یعنی عشق بی‌قید و شرط، یعنی بخشیدنِ بی‌پایان، یعنی پروراندن شاخه‌های سبز امید در باغ زندگی. مهدیه محمدزاده و مادران مانند او، نمونه‌هایی روشن از زنانی هستند که با وجود تمام چالش‌ها، با آغوشی باز به استقبال زندگی رفته‌اند. هفته ملی جمعیت، فرصت مناسبی است تا با تأمل در روایت چنین مادرانی، ارزش فرزند و خانواده را دوباره مرور کنیم.

فرزند، برکت است، بیایید این برکت را زندگی کنیم.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.