امروز : چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
پنجره جمعیتی، فرصت طلایی برای توسعه کشور است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: در حالی که شاخص باروری در کشور ۲.۱ فرزند برای هر زن در سنین باروری است، این رقم در منطقه تربت حیدریه بهطور میانگین به ۱.۹ فرزند کاهش یافتهاست.
.jpeg)
محمد قربانی در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون جمعیت زیر پوشش این مجموعه دانشگاهی (تربتحیدریه، زاوه و مهولات) ۳۸۰ هزار نفر است و اگر بنا بر ثابت ماندن این جمعیت باشد، نرخ رشد جمعیت حداقل باید ثابت بماند.
وی با بیان اینکه هر زن در سن باروری بهطور متوسط ۲.۱ نفر فرزند باید بهدنیا بیاورد، بیان کرد: این رقم در تربتحیدریه ۱.۷۸ نفر، در زاوه ۲.۳ و در مهولات ۱.۹۱ فرزند است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه در ادامه با اشاره به مفهوم «پنجره جمعیتی» گفت: مسئله جمعیت یک موضوع راهبردی برای هر کشور محسوب و مؤلفه اصلی توسعهیافتگی آن بهشمار میآید و اساساً محور توسعه در کشورها بر مبنای جمعیت جوان، پویا، بالنده، اهل کار و خلاقیت سنجیده میشود.
وی افزود: زمانی که حداقل ۷۰ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال، یعنی سن اوج کار و فعالیت، باشد، در اصطلاح توسعهیافتگی میگویند آن کشور در فرصت پنجره جمعیتی قرار دارد.
قربانی تصریح کرد: پنجره جمعیتی یک فرصت طلایی برای توسعه، آموزش و برنامهریزی است، زیرا این گروه شاغل و از لحاظ اقتصادی برای رشد و پیشرفت کشور نقش و تأثیر مثبت دارند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه ادامه داد: پنجره جمعیتی از سال ۱۴۲۵ در ایران بسته میشود و اگر از این سال به بعد فکر جدی نداشتهباشیم، با یک بحران بزرگ مواجه خواهیم شد.
به گفته وی، علاوه بر آنکه صندوقهای بیمه ورشکست خواهند شد، نیروی کار نخواهیم داشت و با چالشهای زیادی مواجه خواهیم شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.