امروز : سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
آغاز فصل جدیدی در تحول آموزش علوم پزشکی با تأکید بر آمایش سرزمینی و بینالمللیسازی/ ۱۰ برنامه تحول در آموزش پزشکی کلید خورد
معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه ای به روسای دانشگاه های علوم پزشکی از آغاز فصل جدیدی در تحول آموزش علوم پزشکی با تأکید بر آمایش سرزمینی و بینالمللیسازی، خبر داد.
.jpeg)
به گزارش وبدا، پس از سپری شدن چندین ماه در رفع عوارض دانشگاه ها اعم از بدهی های سنگین و کاهش انگیزه، اجرای رسمی برنامههای تحول در آموزش علوم پزشکی با رویکردی نوین جهت ارتقای دانشگاه ها به سطح دانشگاه های معتبر بین المللی آغاز شد. این برنامهها با هدف ارتقای کیفیت، عدالت آموزشی، بهرهوری و پاسخگویی به نیازهای آینده نظام سلامت کشور تدوین شدهاند و نقطه آغاز فصل جدیدی در نظام آموزش علوم پزشکی به شمار میروند.
در قالب این تحول، ۱۰ برنامه محوری بر اساس بازنگری اسناد بالادستی، تجربیات دورههای پیشین و نظرات بیش از ۲۰۰ نفر از صاحبنظران، مدیران و اعضای هیأت علمی طراحی و در نود و چهارمین نشست شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی در تاریخ ۱۲ اسفندماه ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است. این برنامهها عبارتاند از؛ ۱-تحول بینالمللیسازی آموزش علوم پزشکی، ۲-تحول اعتباربخشی در آموزش علوم پزشکی، ۳-تحول در آموزش علوم پایه و داروسازی، ۴-ارتقای اخلاق پزشکی و رفتار حرفهای، ۵-اقتصاد و ارتقاء بهرهوری آموزش علوم پزشکی، ۶-توسعه فناوریهای نوین و هوشمندسازی در آموزش علوم پزشکی، ۷-بازنگری برنامههای آموزشی رشتههای علوم پزشکی با رویکرد نوین، ۸-مرجعیت علمی و آیندهنگاری، ۹-ارزیابی و نظارت بر تأثیر و پیامد توسعه رشتههای علوم پزشکی، ۱۰-مأموریتگرایی و آمایش سرزمینی.
مطابق با این ابلاغیه، برای هر برنامه یک مسئول در حوزه ستادی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین شده است تا با تشکیل تیمهای تخصصی و تدوین برنامههای عملیاتی، اهداف کلان و شاخصهای مرتبط را در سه سطح ستاد، کلانمنطقه و دانشگاهها پیگیری کنند.
همزمان با آغاز اجرای این برنامهها، کلیه ساختارهای پیشین ذیل برنامه جامع عدالت، تعالی و بهرهوری در آموزش علوم پزشکی متوقف شده و ساختار جدید بر اساس برنامههای تحولی جایگزین آن میشود.
معاونت آموزشی وزارت بهداشت ضمن تأکید بر لزوم مشارکت فعال اساتید،روسای دانشگاهها، مدیران، معاونین آموزشی، اعضای هیأت علمی،دانشجویان و دیگر ذی نفعان دانشگاههای علوم پزشکی، اعلام کرد که عملکرد هر یک از برنامهها به طور منظم در شورای هماهنگی برنامههای تحول در آموزش علوم پزشکی مورد بررسی، پایش و ارزیابی قرار خواهد گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.