امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 4 May , 2025
امروز : یکشنبه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 27234
  پرینتخانه » سلامت روان تاریخ انتشار : 04 می 2025 - 11:52 | 3 بازدید | ارسال توسط :

اگر می خواهید ارتباط مثبت با کودک تان داشته باشید این گونه رفتار کنید

تربیت آگاهانه کودکان به معنای آگاهی والدین از تاثیرات رفتاری، عاطفی و ذهنی خود بر رشد و شخصیت فرزندان است. این رویکرد بر اساس اصول احترام، توجه به نیازهای کودک و ایجاد ارتباط سالم و موثر با او استوار است. در این نوع تربیت، والدین سعی می‌کنند با درک دقیق از مراحل رشد کودک، به ایجاد فضایی امن و حمایتگر پرداخته و با استفاده از روش‌های غیرخشونت‌آمیز، به تقویت اعتماد به نفس و مسئولیت‌پذیری در کودک کمک کنند.

اگر می خواهید ارتباط مثبت با کودک تان داشته باشید این گونه رفتار کنید

به گزارش بهداشت نیوز، تربیت آگاهانه به معنای احترام به فردیت کودک و فراهم کردن فرصت‌های یادگیری است که بر پایه محبت، همدلی و صبر استوار است. در این راستا، از تکنیک‌های مختلفی مانند گوش دادن فعال، تشویق به تفکر مستقل و مدیریت صحیح احساسات بهره برده می‌شود. همچنین این رویکرد به والدین کمک می‌کند تا خود را از استرس‌های روزمره دور کنند و با تمرکز بیشتر بر ارتباطات مثبت، به فرزند خود کمک کنند تا رشد بهتری داشته باشد.

این سبک تربیتی نه تنها موجب افزایش ارتباطات سالم بین والدین و کودکان می‌شود، بلکه به کودکان کمک می‌کند تا در آینده افرادی مسئولیت‌پذیر، مستقل و آگاه باشند که می‌توانند در مواجهه با چالش‌های زندگی به خوبی عمل کنند.

یک روانشناس در این خصوص افزود: تربیت آگاهانه یعنی اینکه به شناخت احساسات و نیازهای کودکان کمک کنیم تا مستقل و قوی بار بیایند.

ابوالفضل محمدیان با بیان اینکه در این اصل باید احساسات کودکان را جدی بگیریم، گفت: آنها مثل بزرگسالان سرشار از احساسات، اعم از شادی، هیجان، ناراحتی و ترس هستند اما هنوز توانایی شناسایی و کنترل این احساسات را ندارند. 

احساسات کودکان را ندیده نگیریم

وی ادامه داد: والدین زمانی که کودکان ناراحت هستند نباید با آنها دعوا کرده یا با گفتن حرفی احساسات آنها را نادیده بگیرند بلکه باید نشان دهند که حسشان برای آنها مهم بوده و به آن گوش دهند.

وی با بیان اینکه کودکان با شناخت احساسات خود در آینده بهتر می‌توانند مشکلات را حل کنند، خاطر نشان کرد: این شناخت به کاهش واکنش‌های شدید در برخی مواقع نیز کمک می‌کند.

وی یادآور شد: در زندگی کودکان نظم و ساختار ایجاد کنیم آنها زمانی که بدانند والدین از آنها چه انتظاری دارند احساس امنیت بیشتری پیدا می‌کنند.

محمدیان اظهار کرد: پدر و مادر نباید سخت‌گیر یا بیخیال باشند بلکه باید از کودکان حمایت کرده و استقلال آنها را تقویت کنند.

این روانشناس با بیان اینکه اگه کودکان نظم و مسئولیت‌پذیری را یاد بگیرند در آینده کمتر دچار استرس می‌شوند، گفت: این مسئله باعث می‌شود کارهای خود را بهتر مدیریت کنند.

وی افزود: به کودکان فرصت دهیم تا فکر کرده و تصمیم بگیرند چراکه اگر همیشه والدین برای آنها تصمیم بگیرند، در آینده حل مشکلاتشان را یاد نمی‌گیرند.

وی با بیان اینکه زمانی که کودکان در تصمیمات کوچک مشارکت داشته باشند، اعتماد به نفس و حس استقلال قوی‌تری در آنها شکل می‌گیرد، گفت: وقتی کودکی از همان دوران بچگی یاد بگیرد که خودش تصمیم بگیرد، در بزرگسالی کمتر به دیگران وابسته شده و اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کند.

تبلت و موبایل راهی برای فرار از تربیت صحیح کودکان

یک روانشناس دیگر نیز با بیان اینکه برخی والدین راحت ‌ترین شیوه برای خلاصی از تربیت کودکان را موبایل و تبلت می‌دانند، گفت: والدین بعد از مدتی به این تکنولوژی عادت می‌کنند و کودکان نیز به تبعیت از آنها با موبایل درگیر شده و سر و صدای کمتری ایجاد کرده و جنب و جوش کمتری خواهند داشت. 

روح اله سید مهدوی اقدم خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد تبلت و موبایل راه‌های فرار والدین از تربیت صحیح است برای اینکه والدین وقت کمتری با کودک خود بگذرانند.

وی با بیان اینکه تربیت صحیح کودکان هزینه بر است، گفت: یک بُعد این هزینه مالی بوده و بعد دیگر آن این است که برای تربیت کودک والدین باید از وقت و فعالیت خود گذشته و این زمان را به کودک خود اختصاص دهند.

وی افزود: اینستاگرام، فضای مجازی، بازی‌های کامپیوتری و موبایل در وهله‌ی اول خلاقیت کودک را سلب می‌کند و دیگر نمی‌فهمد در یک مسئله چه برخوردی داشته باشد.

وی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی بیش از حد ارتباطات اجتماعی را محدود می‌کند، اظهار کرد: زمانی که کودک با موبایل و گوشی درگیر شود از فضای ارتباطات اجتماعی که می‌تواند با بچه‌های دیگر بازی کرده و اوقات فراغت خود را پر کند دور می‌شود.

منبع: ایسنا

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.