امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 28 April , 2025
امروز : دوشنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 26043
  پرینتخانه » سلامت کودکان و نوجوانان تاریخ انتشار : 28 آوریل 2025 - 16:36 | 3 بازدید | ارسال توسط :

کوچکترین قلب مصنوعی جهان در بدن کودک ۷ ساله جای گرفت

پزشکان در ایالت ووهان چین به طورموفقیت آمیز یک قلب مصنوعی ۴۵ گرمی معلق مغناطیسی را دربدن یک پسربچه هفت ساله پیوند زدند و به این ترتیب گزینه ای جدید برای درمان نارسایی قلب کودکان ارائه کردند.

کوچکترین قلب مصنوعی جهان در بدن کودک ۷ ساله جای گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، در می ۲۰۲۴ پزشکان تشخیص دادند این بیمار که با نام «جون جون» شناخته می شود مبتلا به نارسایی قلبی مرحله آخر است و توصیه شد تا تحت عمل جراحی پیوند قلب قرار گیرد. اما تست های بعدی نشان داد گروه خونی نادر جون جون یافتن قلب مناسب برای وی را سخت می کند. همچنین این کودک بیمار دچار تنش تنفسی و با ریسک بالاتر عفونت و چالش های دیگر شد.

دانگ نیانگو پروفسور بیمارستان یونیون در کالج پزشکی تونجی پس از گفتگو با خانواده بیمار تصمیم گرفت یک قلب مصنوعی مخصوص کودکان که به طور مغناطیسی شناور است را در بدن وی پیوند بزند. به گفته بیمارستان عرض این قلب ۲.۹ سانتیمتر است و ۴۵ گرم وزن دارد. به همین دلیل کوچک ترین و سبک ترین قلب در نوع خود به حساب می آید.

این دستگاه با سرعت ۱۵۰۰ تا ۳۶۰۰ دور در دقیقه عمل می کند تا گردش خون پایدار را در بیماران جوان و کم وزن حفظ کند. در حقیقت این ابزار مذکور مانند یک موتور پرقدرت کار می کند و به بطن های ضعیف قلب اجازه می دهد همزمان با حفظ جریان خون، استراحت کنند. به این ترتیب از طریق فرایندهایی کم تهاجمی با نتایج قدرتمند به بیماران دچار نارسایی قلبی در دوره های بحرانی کمک می شود.

قلب های مصنوعی یا دستگاه های کمکی بطنی پشتیبانی موقت برای عملکرد قلبی فراهم می کنند اما مدل های فعلی اغلب به رگ های خونی آسیب می رسانند یا برای بزرگسالان طراحی شده اند.

بیمارستان محل اجرای این عمل جراحی در واکنش به چالش های موجود در خصوص دستگاه های قلب مصنوعی، با شرکت «شنژن کور مدیکال تکنولوژی» در سال ۲۰۲۱ میلادی همکاری کرد. آنها روی توسعه نسل سوم دستگاه معلق مغناطیسی تمرکز کردند که به طور خاص برای نارسایی قلبی کودکان طراحی شده بود.

این دستگاه برخلاف مدل های قلب مصنوعی مخصوص بزرگسالان یک نسخه کوچک شده از آن نیست بلکه به طور خاص برای بیماران کودک با در نظرگرفتن پارامترهای آناتومی و فیزیولوژیکی آنها در نظر گرفته شده است.

بیمار هفت ساله یک روز پس از عمل جراحی پنج ساعته به طور خودکار تنفس را از سر گرفت و تا پنج روز بعد به بخش مراقبت های ویژه منتقل شد.

رسانه های چینی اعلام کرده اند این دستگاه که پس از سه سال تحقیق و توسعه ساخته شده نه تنها شکاف جهانی در حوزه قلب های معلق مغناطیسی برای کودکان دچار نارسایی قلبی را برطرف می کند بلکه راه حلی ایده آل برای درمان کودکانی دچار بیماری قلبی پیشرفته است.

به گفته دانگ نیانگو علائم حیاتی کودک پس از عمل جراحی ثابت هستند و چشم انداز سلامت وی برای ادامه درمان نویدبخش است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.