امروز : شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
پرستاران در تصمیمگیری دانشگاههای علوم پزشکی نقشی ندارند
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری کوهدشت گفت: توجه به جایگاه حرفهای پرستاری و ارتقای جایگاه مدیران پرستاری، بهویژه مدیران پرستاری دانشگاهها نقش مهمی در رشد پرستاری دارد اما متاسفانه مدیران پرستاری در تصمیم گیریهای دانشگاههای علوم پزشکی نقشی ندارند.
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری کوهدشت گفت: توجه به جایگاه حرفهای پرستاری و ارتقای جایگاه مدیران پرستاری، بهویژه مدیران پرستاری دانشگاهها نقش مهمی در رشد پرستاری دارد اما متاسفانه مدیران پرستاری در تصمیم گیریهای دانشگاههای علوم پزشکی نقشی ندارند.
سیاوش حاتمی در گفتگو با خبرنگار روابطعمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: گروه پرستاری بهعنوان یکی از گروههای ارائه دهنده خدمت در نظام سلامت به دو دلیل نقش بسیار مهمی دارد. اول اینکه پرستاری بزرگترین گروه در داخل نظام سلامت است و دوم اینکه دامنه عمل پرستاری بسیار گسترده است.
وی ادامه داد: دامنه عملکرد پرستاری از پیشگیری از بیماری و ارتقاء سلامت و تندرستی جامعه و همچنین بازیابی سلامت تا مراقبت از افرادی که درگیر بیماری هستند، گسترده است. به همین دلیل با توجه به نقش مهمی که پرستاران دارند، انتظار میرود که مسئولان وزارت بهداشت و نهادهای سیاستگذاری سلامت برای افزایش رضایتمندی و افزایش نقش آنها در تصمیم گیری های کلان توجه داشته باشند.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کوهدشت در استان لرستان افزود: در سالهای اخیر مدیران پرستاری حتی در سطح معاون دانشگاههای علوم پزشکی نیز جایگاهی نداشته اند. بی توجهی به نظر پرستاران در نظام سلامت در سالهای اخیر باعث افزایش نارضایتی پرستاران شده است.
وی گفت افزود: بخش زیادی از نارضایتی پرستاران به مطالبات صنفی که از قبل داشته و هنوز دارند برمیگردد. اگر این مطالبات و مشکلاتی که حوزه پر پرستاری دارد رفع شود، بهطور قطع ارائه خدمات در مراکز درمانی هم ارتقا پیدا میکند.
ارتقای جایگاه مدیران پرستاری نقش مهمی در رشد پرستاری دارد
حاتمی تاکید کرد: توجه به جایگاه حرفهای پرستاری و ارتقای جایگاه مدیران پرستاری، بهویژه مدیران پرستاری دانشگاهها نقش مهمی در رشد پرستاری دارد. درست است که معاونت پرستاری در وزارت بهداشت شکل گرفته است، اما در چند سال گذشته ندیدیم که مدیران پرستاری در نقش معاون پرستاری دانشگاه ایفای نقش کنند و در تصمیمگیریهای کلان نقش داشته باشند.
وی بیان کرد: پیگیی هایی در این زمینه از سوی معاونت پرستاری انجام شده اما هنوز به نتیجه ملموس نرسید. این موضوع باعث میشود، پرستاران و مدیران پرستاری احساس کنند در تصمیمگیریهای کلان در دانشگاهها نقشی ندارند و این باعث نارضایتی شده است.
سختی کار در نارضایتی پرستاران نقش مهمی دارد
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری کوهدشت اظهار کرد: موضوع مهم دیگری که در نارضایتی پرستاران نقش مهمی دارد میزان سختی کار پرستاران است. همه گروههای بالینی که در مراکز بیمارستانی کار میکنند قطعا سختیهایی دارند، ولی سختی کار پرستاران کاملا متفاوت است. ماهیت سختی پرستاران چیز متفاوتی است.
حاتمی گفت: برای مثال زمانی در بسیاری موارد پرستار اورژانس همزمان با ارائه خدمت، ناسزاهای بعضی از همراهان بیماران را که غیرمنصفانه پرخاشگری میکنند میشنود و در بعضی از مواقع حتی شاهد برخورد فیزیکی با پرستاران است.
وی افزود: پرستاران مطالباتی در این حوزه داشته اند، ولی متاسفانه در سطح دانشگاهها و بیمارستانها به خواسته های آنها توجه نمیشود یا اگر هم توجه شود، فقط در قالب یکسری نامهنگاری و مصوباتی است که پیگیری نمیشود. در بیشتر دانشگاهها پرستاران همیشه این مشکل را داشته و دارند. همیشه هم این اعتراض را داشته ایم و به روسای دانشگاهها و بیمارستانها انتقال داده ایم، ولی متاسفانه هنوز اقدام مثبت و موثری در این زمینه ندیدهایم.
نبود امکانات مناسب یکی از مهمترین دلایل درگیریهای بیمارستانی است
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری کوهدشت ادامه داد: از یک نقطه دیگر اگر نگاه کنیم بسیاری از درگیریها، مشاجرات و جدلهایی که در بیمارستانها پیش میآید بهدلیل نداشتن امکانات کافی است. انتظار میرود دانشگاهها و وزارت بهداشت امکانات مورد نیاز برای ارائه خدمات را در بخشهایی مانند اورژانس، آزمایشگاه و بخشهای بالین فراهم کنند.
کمک پرستار نداریم. بیماربری وظیفه پرستار نیست
حاتمی اضافه کرد: برای مثال یکی از این موارد تامین نیروهای مورد نیاز مانند کمک پرستار است. در استان لرستان در ۱۸ بیمارستان دولتی نیروی کمک پرستار نداریم و نتواسته ایم نیروی کمک پرستار جذب کنیم. مسئولان دانشگاه دلیل آن را نبود مجوز جذب اعلام میکنند.
وی گفت: زمانی که نیروی کمک پرستار یا بیماربر در بخش اورژانس نداریم، این وظیفه بر دوش پرستار میافتد. انجام این وظیفه مشکلی نیست، ولی نارضایتیهای ناشی از این موضوع را نمیتوانیم پاسخگو باشیم.
وی اظهار کرد: گاهی نیروهای خدمات به اندازه کافی نیست یا نیروی همگن در بخش مراقبتهای ویژه نمیتوانیم داشته باشیم. این موضوعات و مشکلات و نارضایتیهای ناشی از آن به پرستار برمیگردد، چرا که در دسترسترین گروهی که مراجعان با آن مواجه هستند پرستاران هستند.
آموزش نقش مهمی در ارتقای جایگاه حرفهای پرستاری دارد
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری کوهدشت گفت: یکی دیگر از مواردی که میتواند جایگاه حرفهای پرستاری را ارتقا دهد آموزش است. سازمان نظام پرستاری در حوزه آموزش برنامههایی دارد و جامعه پرستاری انتظار دارد این برنامه ها تقویت شود. در موضوع آموزش آکادمیک نیز انتظار پرستاران تسهیل ادامه آموزشهای گروه پرستاری در مقاطع تحصیلات تکمیلی است.
حاتمی اضافه کرد: با توجه به سختی کار گروه پرستاری، ادامه تحصیل هم قطعا برای آنها سختتر میشود. انتظار داریم از طریق افزایش ظرفیت و گسترش رشتههای کارشناسی ارشد و دکترای مرتبط با گروه پرستاری تحصیلات را برای پرستاران تسهیل کنند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر وزارت بهداشت برنامهریزی داشته باشد که بتواند به پرستاران کمک کند تا ادامه تحصیل دهند. اهمیت نقش پرستاران در آموزش به جامعه و ارتقا سلامت مهم است و بخشی از آن هم به تحصیلات تکمیلی برمیگردد.
معیشت پرستاران برای ارائه خدمات مناسب به مردم مهم است
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری کوهدشت افزود: بعد معیشتی پرستاران نیز برای ارائه خدمات مناسب به مردم بسیار مهم است. اصلاح و رفع مشکلات مرتبط با تعرفه گذاری خدمات پرستاری یکی از موضوعاتی است که همکاران در سازمان نظام پرستاری به جد پیگیر هستند.
وی گفت: افزایش ضریب سختی کار گروههای بالین پرستاری، جذب نیروی کافی برای گروه پرستاری و اصلاح چینشها در بخشهای مرتبط مهم است. زمانی که نیروی کافی تخصصی در بخشها نداشته باشیم، متاسفانه ارائه خدمات هم مطلوب نخواهد بود.
ابهام در بودجه های رفاهی پرستاران در دانشگاههای علوم پزشکی
حاتمی گفت: موضوع دیگری هم که متاسفانه در چند سال گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده، بعد رفاهی گروه پرستاری و کل نیروهای بالین است. متاسفانه بودجهای بهعنوان بودجه رفاهی کارکنان یا وارد دانشگاهها نمیشود یا اگر هم میشود در جای دیگر هزینه میشود و متاسفانه این موضوع باعث نارضایتی گسترده شده است.
وی افزود: سوال این است که آیا اصلا بودجهای با عنوان امور رفاهی به دانشگاههای علوم پزشکی داده می شود و اگر این بودجه به دانشگاهها تخصیص داده میشود چرا در همان محل هزینه نمیشود. متاسفانه امکانات رفاهی کارکنان بهخصوص در چند سال گذشته بهشدت پایین آمده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.