امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 27 April , 2025
امروز : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 25096
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 25 آوریل 2025 - 15:55 | 10 بازدید | ارسال توسط :

ضرورت افزایش توجه سیاستگذاران سلامت به رشته بیهوشی

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، گفت: در سیاست‌گذاری‌های حوزه سلامت توجه به رشته‌هایی همچون بیهوشی باید در اولویت قرار گیرد.

ضرورت افزایش توجه سیاستگذاران سلامت به رشته بیهوشی

به گزارش وبدا، دکتر سید سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در اولین کنگره بین‌المللی بیهوشی ترجمانی و اولین فن‌بازار بیهوشی که روز پنجشنبه ۳ اردیبهشت‌ماه برگزار شد، با اشاره به چالش‌های حوزه بیهوشی بر ضرورت حل آن‌ها تاکید کرد.

به گفته دکتر رضوی نیروی انسانی، منابع فیزیکی و تجهیزات و وسایل، محدودیت‌ها و وضعیت بیماران از جمله عوامل موثر بر حوزه بیهوشی است.

وی کمبود متخصص بیهوشی را یکی از مشکلات کشورهای جهان سوم عنوان کرد و گفت: در کشور ما بین ۴ تا ۵ نفر متخصص بیهوشی در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت وجود دارد و از این نظر وضعیت کشور ما مناسب است.

وی با اشاره به وضعیت تجهیزات پزشکی مرتبط با بیهوشی، بر ضرورت نگهداشت و استفاده بهینه از این وسایل تاکید کرد.

دکتر رضوی همچنین با اشاره به حساسیت و اهمیت داروهای مربوط به حوزه بیهوشی، حرکت همگام با پیشرفت‌های علمی در این حیطه را بسیار ضروری عنوان کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت اقتصادی مردم در سلامت آن‌ها بسیار اثرگذار است، به آثار منفی مراجعه دیرهنگام به پزشک در نتایج اعمال جراحی و عملکرد متخصصان بیهوشی اشاره کرد.

دکتر رضوی با بیان اینکه در تفکر سیاستگذاران سلامت اهمیت رشته بیهوشی باید مورد توجه قرار گیرد، خواستار ارتقای آگاهی عمومی نسبت به رشته بیهوشی و شناخت این رشته شد.

وی خواستار تقویت برنامه‌های آموزشی در رشته بیهوشی شد و گفت: باید برنامه‌ریزی‌ها به شکلی صورت گیرد که رشته‌هایی همچون، بیهوشی، اطفال و داخلی در اولویت سیاست‌گذاری های سلامت قرار گیرد.

مهاجرت رشته‌ای و جابه‌جایی رشته‌ای از دیگر موضوعاتی بود که دکتر رضوی آن را به عنوان دیگر چالش‌های جهان سوم عنوان کرد.

دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این کنگره، ضمن گرامیداشت هفته سلامت، به بیان نکاتی در خصوص اهمیت رشته بیهوشی در نظام سلامت پرداخت.

وی ضمن گرامیداشت یاد شهدای سلامت، تلاش‌های خالصانه متخصصان بیهوشی در دوران کرونا را یادآور شد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ضمن قدردانی از تلاش‌های دست‌اندر‌کاران برگزاری این کنگره به ویژه دکتر دباغ، برگزاری این کنگره را نتیجه نگاهی خلاقانه به حوزه علم عنوان کرد که می‌تواند به گسترش تعاملات و ارتباطات بین‌المللی شود.

وی همچنین بر لزوم حل مشکلات و چالش‌های فعالان نظام سلامت و بهبود شرایط فارغ‌التحصیلان برای کاهش مهاجرت متخصصان تاکید کرد.

دکتر علی دباغ دبیر علمی اولین کنگره بین‌المللی بیهوشی ترجمانی نیز در این کنگره درباره علم ترجمانی اظهار کرد: در دنیای امروز تلاش بر این است که تحقیقات بتواند مشکلات حوزه‌های مختلف از جمله حوزه سلامت را حل کند.

رییس مرکز تحقیقات بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تحقیقاتی که بتواند مشکلات و چالش‌های حوزه سلامت را حل کند علم نافع توصیف کرد.

وی بر اهمیت همگرایی تحقیقات حیطه نظام سلامت با هدف ارتقای کارآمدی پژوهش‌ها، کاهش هزینه‌های پژوهش و حل مشکلات حوزه سلامت تاکید کرد.

دکتر دباغ همچنین با تاکید بر اهمیت تولید ثروت از پژوهش، افزود: امروز تحقیقاتی در دنیا حائز اهمیت هستند که بتوانند تولید ثروت کنند.

وی با بیان اینکه نیازمند بازنگری در پژوهش‌های رشته بیهوشی هستیم، بر اهمیت کم کردن فاصله بین علوم پایه و علوم بالینی برای حل مشکلات نطام سلامت تاکید کرد.

دکتر دباغ با تاکید بر مفهوم علم نافع، نقش پررنگ هوش مصنوعی در تحقیقات مختلف از جمله حوزه بیهوشی را یادآور شد.

وی در ادامه به مباحث روز و پر تکرار علوم ترجمانی در دنیا، از جمله حوزه بیهوشی اشاره کرد و به تشریح مثال‌هایی در این حوزه‌ها پرداخت.

دکتر یاسر عبدالزهرا الحجاج عضو هیات علمی دانشگاه بصره، عضو هیئت علمی مطالعات جهان در دانشگاه تهران و رایزن فرهنگی عراق در ایران نیز در آیین افتتاح این گنکره حضور داشت.

وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره می‌تواند موجب تقویت ارتباطات بین‌المللی در حوزه علم و افزایش تعاملات علمی شود، به ارائه آمار و توضیحاتی در خصوص وضعیت دانشجویان عراقی در ایران پرداخت.

اولین کنگره بین‌المللی بیهوشی ترجمانی همراه با اولین فن‌بازار تخصصی بیهوشی از سوم تا پنجم اردیبهشت‌ماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است.

این کنگره پرداختن به دانش میان‌رشته‌ای بیهوشی و آخرین یافته‌های مرتبط در بالاترین سطح را در دستور کار دارد.

در فن‌بازار بیهوشی نیز بیش از ۳۰ عدد فن‌گفتار توسط صاحبان ایده مطرح و با کمک داوران بالینی، علوم پایه و افرادی که ایده‌ها را تجاری‌سازی می‌کنند ارزیابی می‌شوند و در نهایت برترین‌ها معرفی خواهند شد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.