امروز : دوشنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
ویژگیهای نان سالم از دیدگاه طب ایرانی
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به فرا رسیدن ۳۱ فروردین ماه، روز ملی “گندم و نان” گفت: از دیدگاه طب سنتی ایران، نان سالم باید ویژگیهای خاصی داشته باشد تا به حفظ تندرستی کمک کند.

به گزارش وبدا، دکتر محدثه کمالی با بیان اینکه نان به عنوان یکی از اصلیترین منابع غذایی در فرهنگ ایرانی با اهمیت ویژهای است، خاطرنشان کرد: بهتر است نان از آرد کامل و سبوسدار تهیه شود. سبوس گندم، لایه بیرونی و سخت دانه گندم است و نان باید از آرد کامل تهیه شود که شامل تمام اجزای دانه گندم باشد و این نوع آرد سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است.
وی نان گندم کامل را سرشار از فیبر دانست و افزود: وجود فیبر در نان به بهبود هضم و احساس سیری کمک میکند، در حالی که نان سفید، فیبر کمتری دارد و ممکن است منجر به یبوست شود. نان گندم کامل دارای شاخص گلیسمی پایینتری است که به کنترل قند خون کمک میکند، در حالی که نان سفید ممکن است باعث افزایش سریع قند خون شود.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: نان گندم کامل دارای ویتامینها و مواد معدنی بیشتری است مانند کلسیم و منیزیم که به حفظ سلامت استخوانها کمک می کنند، در حالی که نان سفید بیشتر نشاسته است. از سوی دیگر فیبر موجود در نان گندم کامل به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و میتواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد، این ترکیبات مغذی به تقویت استخوانها و پیشگیری از بیماریهایی مانند پوکی استخوان کمک میکنند.
به گفته دکتر کمالی سبوس موجود در آرد کامل به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده، یبوست را رفع می کند و احساس سیری را افزایش میدهد و میتواند به کنترل وزن کمک کند.
این عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص مصرف منظم آرد کامل گفت: مصرف منظم آرد کامل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان روده بزرگ و دیابت و پوکی استخوان را کاهش دهد.
وی یادآور شد: بهتر است نان تازه باشد، نان تازه بهترین گزینه برای مصرف است، زیرا ارزش غذایی بالاتری دارد و حاوی رطوبت کافی است. همچنین روش پخت نان بر سلامت آن اثر دارد و نانهایی که در تنورهای سنتی پخته میشوند، معمولاً طعم و عطر بسیار بهتری نسبت به نانهای صنعتی دارند.
دکتر کمالی از نان سنگگ به عنوان یکی از بهترین انواع نان یاد کرد و گفت: این نان حاوی فیبر، پروتئین و آهن زیادی است و به دلیل پخت بر روی سنگ داغ، طعم خوبی نیز دارد. اگر چه نان لواش نیز محبوب است، اما باید با احتیاط مصرف شود زیرا ممکن است هضم آن برای برخی افراد دشوار باشد.
وی توصیه کرد: افرادی که مشکلات گوارشی دارند یا به فیبر بیشتری نیاز دارند، بهتر است نان لواش را با احتیاط مصرف کرده و آن را با دیگر منابع غذایی غنی از فیبر ترکیب کنند. این افراد بهتر است نان را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به خوبی بجوند تا هضم آن آسان تر شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان یادآور شد: افراد برای حفظ سلامتی خود، از نان های سبوس دار و تازه استفاده و از مصرف نان های سفید و سوخته خودداری کنند. با این رویکرد نه تنها تغذیه ای سالم خواهند داشت بلکه به حفظ تندرستی خود نیز کمک می کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.