Saturday, 19 April , 2025
امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
اخبار ویژه »
شناسه خبر : 23312
پرینتخانه » اخبار نظام سلامت
تاریخ انتشار : 18 آوریل 2025 - 15:56 | 11 بازدید | ارسال توسط : وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
لزوم بازنگری در ساختار برنامهریزی وزارت بهداشت/تاکید بر اهمیت برنامه عملیاتی در اجرای موفق اهداف و برنامه های وزارت بهداشت
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم بازنگری در ساختار برنامهریزی وزارت بهداشت، گفت: داشتن برنامه عملیاتی بهتر از نداشتن آن است.

به گزارش وبدا، مهندس طاهر موهبتی، در نشست با رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، به تشریح فرآیند تدوین و تشریح برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۴ وزارت بهداشت پرداخت و بر اهمیت تدوین برنامههای عملیاتی مبتنی بر واقعیتهای اجرایی تاکید کرد.
وی اظهار کرد: در اسناد بالادستی به صورت مشخص به برخی ساختارها اشاره نشده، ناچاریم برنامهریزی تلفیقی را در بستر سامانه دنبال کنیم.
مهندس موهبتی با بیان اینکه نقش ستاد در فرآیند برنامهریزی بیشتر هماهنگی و تلفیق است، افزود: محتوا ابتدا در سامانه بارگذاری شده و پس از بررسی و اصلاحات احتمالی، در صورت تأیید به تصویب میرسد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت تاکید دارد که در تدوین این برنامه عملیاتی نظرات استانها اخذ و در قالب خرد جمعی تلفیق شده و بنابراین این برنامهها پس از تصویب در هیات امنا، قابلیت اجرایی پیدا می کند.
مهندس موهبتی با اشاره به ارزیابیهای دقیق برنامهها، گفت: اگر برنامهای به درستی اجرا نشود، الزاماً کارشناس مقصر نیست، بلکه مسئولیت اصلی برعهده مدیر برنامه است.
وی افزود: پرداختهای غیرمستمر باید براساس تحقق اهداف و عملکرد واقعی انجام شود.
معاون توسعه مدیریت ومنابع وزارت بهداشت، بیعدالتی در ارزیابی عملکرد را علت بیثباتی ارزیابی و تصریح کرد: یک اشتباه کوچک میتواند امنیت کاری را مختل کند و نظام انگیزشی را آسیبپذیر سازد. به همین دلیل، نظام ارزیابی باید شفاف، عادلانه و بر اساس دادههای واقعی باشد.
وی با اشاره به تفاهمنامههای جدیدی که بهعنوان روکش برنامه عملیاتی تدوین شده است، خاطرنشان کرد: بودجه و محتوای برنامهها مشخص است و در هر ماه بین ۱۰ تا ۵۰ برنامه در استانها اجرا میشود که صحت آنها از سوی دفتر بازرسی بهصورت میدانی بررسی خواهد شد.
مهندس موهبتی درباره اهمیت تمایز فعالیتهای جاری و توسعهای در برنامهریزی گفت: برنامه عملیاتی نباید فعالیت جاری مانند پذیرش بیمار را شامل شود؛ بلکه باید ارتقای سامانه، آموزش، تأمین منابع راهبردی یا طرحهای توسعهای را هدف قرار دهد.
وی افزود: در شرایطی که تأمین دارو و ذخایر استراتژیک با منابع ارزی کلان مدنظر است، اختصاص اعتبار بدون برنامه دقیق معنایی ندارد و باید پشت آن ساختار برنامهمحور قوی وجود داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: با وجود همه چالشها، داشتن برنامه عملیاتی بهتر از نداشتن آن است. ممکن است همه فعالیتها انجام شود اما شاخصهایی مانند کاهش مرگ مادران باردار تغییری نکند؛ در این صورت یا برنامه به درستی تدوین نشده یا بهدرستی اجرا نشده است.
وی با تشریح ساختار چهارلایهای نظام برنامهریزی شامل چشمانداز و مأموریت، اهداف کلان، اهداف خرد، و طرحها و پروژهها گفت: حتی اگر هدف پوشش ۱۰۰ درصدی خانوادهها باشد، اما تنها ۲۰ درصد آن محقق شود، این در لایههای تحلیلی سامانه نمایان خواهد شد. اگر این ساختار وجود نداشته باشد، سامانه عملاً بیاثر خواهد بود.
مهندس موهبتی در پایان سخنان خود خواستار توجه جدیتر به ساختارهای برنامهمحور و پرهیز از نگاه سطحی به فعالیتهای اجرایی، شد و افزود: موفقیت نظام سلامت در گروی حرکت بر مدار برنامه، ارزیابی دقیق و تصمیمگیری بر مبنای دادههای مستند و واقعی است.
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به اشتراک بگذارید
https://iranmedlabs.com/?p=23312
تعداد دیدگاه : 0
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.